-
wymiana wkładu lusterka
Muszę wymienić wkład lusterka lewego bo jest potrzaskane. Czy ktoś z Was to już robił i może polecić jakieś sprawdzone źródło zamienników albo sprzedawcę ? Na alle jest tego sporo i ciężko wywnioskować które będa dobrej jakości. Przerabiał już ktoś temat (nie koniecznie w alfie) i testował jakąś "lusterkową" markę ? Mowa oczywiście o lusterku lewym asferycznym Giulietta/Mito/159
-
szukaj tylko OE reszta to gównolit w tym sensie, że albo za bardzo przybliżają albo oddalają
-
Ja kupiłem Polcar, nie polecam, nie pasuje kształtem i nie da się ustawiać w pełnym zakresie (szybka zahacza o obudowę zewnętrzną).
Drugi raz nie ryzykowałem i kupiłem oryginał w ASO, koszt 130 zł, numer 71772573 (wersja podgrzewana).
-
Jako że potrzebowałem na szybko coś wstawić a na miejscu w sklepiku mieli zamiennik TYC-a i miałem możliwość zwrotu gdyby nie pasowało to wziąłem . Jeśli chodzi o jakość szkła i barwę oraz skalowanie to ku mojemu zaskoczeniu jest jak oryginał , a nawet bym powiedział że ciut lepiej bo część asferyczna obejmująca martwe pole jest nieco szersza (czarna linia kilka mm bliżej środka) . Jedyny problem (którego się zresztą spodziewałem) jest źle wklejone mocowanie i w efekcie jak kolega wyżej pisał momentami opiera się krawędź z jednej strony - trzeba lekko ręcznie pomóc ale jeśli ktoś nie reguluje co chwila to jest to zaakceptowania tym bardziej że koszt niewielki ( 40zł - wersja podgrzewana). Zostawiam jak jest
-
U mnie to samo było... Lusterko zaczęło wibrować bo ukruszył się jeden z ząbków mocujacych do podstawy. Najpierw kupiłem na szybko zamiennik i szkło samo w sobie było jak oryginał ale spasowanie kiepskie bo nie dało się ustawić poprzez ocieranie krawędzi lusterka o obudowę. Dopiero oryginał z aso rozwiązał problem i teraz jest idealnie...
-
Orientujecie się, czy oryginalne wkłady występują tylko w wersji nieprzyciemnianej?