-
Regulacja poduszek AR15
Witam. Jestem tu nowy i od razu mam pytanie. Czy istnieje jakiś patent na wyregulowanie poduszki od skrzyni biegów tej pod aku choć ta przy rozrządzie też była zmieniana i było ok. Po zmianie tej pod aku dzieją się cuda. Drzenia,wibracjel przy przyspieszaniu .
-
Wymieniona na oryginalną czy zamiennik?
-
Nie ma możliwości regulacji. Może po prostu jest niedokręcona?
-
Zapewne kolega założył jakiś podły zamiennik i dlatego takie cuda. Miałem podobnie w ar156 jak założyłem poduchy firmy FEBI - miałem dobre zdanie o tej firmie, ale w kwestii zawieszenia silnika to była jakaś porażka, trzęsło gorzej niż na oryginalnych, uszkodzonych poduszkach. W jednym z tematów tutaj na forum ktoś polecił poduchy firmy Impergom, że niby ta firma robi zawieszenia silnika na pierwszy montaż Alf. Zaryzykowałem i kupiłem komplet w cenie FEBI (które oczywiście zareklamowałem). I faktycznie coś musi być na rzeczy, bo pudełeczka Impergom a w środku poduchy ze znakami fabrycznymi Alfa Romeo :D. Po zamontowaniu wreszcie błoga cisza, fakt jest sztywniej ale też nie mam porównania jak zachowują się nowe, oryginalne poduchy - dla mnie jest rewelacja. Przejechane blisko 15k km i poduchy nadal dają radę :)
-
Impergom czy Akron Malo - te dają radę w 159.
-
Oryginalna
- - - Updated - - -
Założona ori