-
Zakup Alfy
Siema wszystkim mam pytanko chce zakupic Alfe 147 1.6 16V
159koni
Większe wtryski z alfy gt 3.0
Sportowe zawieszenie i tlumik
Wiem ze bedzie zarla paliwo ale pytanie mam czy obawiac sie.ze silnik moze szybko dac o sobie znac czy raczej nie powinno byc problemu sprzedaje ja mechanik ktory robil ja pod siebie
-
Coś ta deklarowana moc trochę za duża jak na 1,6 (mam nadzieję że z wariatorem), to przecież więcej niż 2.0 TS.
-
160 KM z 1.6 to musiał dołożyć turbo. Jest na forum uzytkownik, który ma dołożone turbo do 1.6 i jeździ bez problemu ale na to wpływa wiele czynników. Napisz coś wiecej o tym "wynalazku".
-
Szczerze nie znam sie za bardzo mechanik twierdzi ze robil te auto pod siebie chyba jeszcze skrzynia biegow jest wymieniona ale dzisiaj bede wiedzial wiecej to napisze mysle ze mi pomozecie
- - - Updated - - -
Co masz na mysli wiele czynnikow ? Te auto moze byc awaryjne ?
-
Podpowiedzcie mi o co mam goscia wypytac przy takiej modyfikacji auta zebym nie trafil na mine
-
Seryjnie 1.6 ma 105 lub 120 KM a tu jest prawie 160KM więc zrobił jakieś modyfikacje prawdopodobnie dorzucił turbo. W jakim stanie był silnik przed modyfikacją (przebieg, pobór oleju), czy był robiony remont/przegląd silnika przez modyf.?, Ile km już zrobił z taka mocą, czy jeździ na codzień czy np. co jakis czas na tor? No i co tak naprawdę jest zrobione a co jest do zrobienia/poprawienia? To nie jest seria więc jest ryzyko że cos sie spierdzieli.
-
Twierdzi ze jezdzi caly czas nia do polski bo mieszka w niemczech mowil ze komputer przestawiony jest pod ta moc co ma
-
Według mnie to ten mechanik (bez urazy) ale nie ma pojęcia co i jak. Jakie wtryski z GT 3.0. Nie było takiej. Komputer przedstawiony? ;) według mnie gdyby faktycznie Alfa miała zrobione 160KM to gość skoro jest mechanikiem wytłumaczył by Ci bardziej fachowo co i jak zrobił.
-
-
Ja na Twoim miejscu w ogóle nie interesowałbym się takim samochodem. Przy takim ulepie nikt Ci nie pomoże na forum - jest to chyba zbyt wysoki koszt posiadania niekonwencjonalnego auta. Jeśli faktycznie mody zrobione w aucie dają 160 KM bez solidnej dawki danych od właściciela ciężko będzie dojść co jest co...