-
Radio w 159
Cześć,
Mam do was pytanie odnośnie radia w 159. Mam u siebie jednostkę z wąskim wyświetlaczem i chciałbym ją podmienić na tą z dużym ekranem. Czy taka operacja to "plug&play"? Chodzi mi oczywiście o oryginalną jednostkę z Alfy. Czy radia z dużym ekranem występowały jako modele, które różniły się między sobą funkcjami czy jest tylko jedna wersja? Czy to , że mam Bose dyskwalifikuje taką operację? I pytanie ostatnie czy warto?
-
Biorąc pod uwagę ceny używek to niewarto. Lepiej wrzucić jakiś porządnie grający kombajn z Android auto.
A co do kwestii technicznej, to musisz jeszcze wymienić środkowy panel, ponieważ otwór pod navi jest większy.
-
Od siebie dodam, że nie jest to operacja plug&play. Jakiś czas temu również postanowiłem wymienić standardowe radio na navi. Kupiłem używaną navi oraz panel z większym otworem. Niestety po podłączeniu kabli nic nie działało. Oddałem navi do sprawdzenia i okazała się sprawna. Elektronik tłumaczył mi, że trzeba coś przerabiać, żeby działało.
Ostatecznie zrezygnowałem z wymiany. Na szczęście navi oraz panel udało mi się zwrócić :)