-
2 załącznik(i)
Wtyczka do mikrofonu.
Witam.Potrzebuję pomocy odnośnie mikrofonu do telefonu.Nabyłem oryginalną lampkę do alfy z mikrofonem.Wtyczka od mikrofonu na zdjęciu.Z tego co patrzułem na necie jest to standard.Natomiast w mojej alfie w jest taka wtyczka.Biegnie jeden kabel,rozgałęzia się.Jedno rozgałęzienie biegnie do lampki.Lampka świeci.Drugie rozgałęzienie to płaska wtyczka chyba 3 pinowa.Jak to połączyć??Załącznik 263776Załącznik 263776Załącznik 263777
-
-
ile pinów jest we wtyczce tej kupionej i tej w aucie? 2?
jak dwa tu utnij wtyczki, połącz kable i tyle
jak podłaczysz odwrotnie nic się nie stanie najwyzej będziesz musiał zamienić przewody miejscami
-
Też myślę o obcięciu wtyczek.Chyba nie ma innego wyjścia.Tylko że w aucie są trzy kabelki a od mikrofonu biegną dwa...Chyba wrzucę kartę sim do telefonu w aucie,zadzwonię do żony i metodą kombinacji kabelków będę sprawdzał czy mnie słyszy.Mam nadzieję,ze niczego nie spalę:rolleyes:
-
jaka lampke kupiłeś? nie od Mito/Giulietta z ledami dodatkowymi?
zanim podłączysz przewody do mikrofonu zrób taką próbę - żaróweczka jeden przewód do masy a drugim kabelkiem sprawdź te 3 przewody z instalacji samochodu
czy w któryms przypadkiem (na włączonym zapłonie) nie ma napięcia +12V które by zaświeciło żarówkę, gdyby było takie napięcie na którymś z tych 3 przewodów to tego
przewodu pod napięciem nie podłączaj pod mikrofon a podłącz dwa pozostałe, zrób próbę telefonu i w razie czego zamień kabelki przy mikrofonie miejscami (pomijając nadal ten
na którym byłoby te +12V hipotetyczne)
-
Lampka na pewno jest oryginalna.Ma takie same numery fabryczne co lampka w mojej alfie bez mikrofonu.Lampka świeci.Pomysł z żarówką dobry.Jutro lub w piątek zrobię próbę z żarówką i dam znać.