Panowie... Czy dołożenie dpf do 166 jest w ogóle możliwe. Jestem troszkę eko więc rozważam przy okazji tuningu.
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Panowie... Czy dołożenie dpf do 166 jest w ogóle możliwe. Jestem troszkę eko więc rozważam przy okazji tuningu.
Sam pomysł delikatnie pisząc ..... kontrowersyjny :sarcastic: Fizycznie jest to możliwe. Elektronicznie nie. Czyli zamontujesz, zapchasz go w ciągu paru dni :lol: i będziesz musiał wycinać żeby wyczyścić :sarcastic:
DPF bez nadzoru ecu i okresowego czyszczenia w gruźliku nie pożyje zbyt długo :)
No tak myślałem że tam trzeba by było kompem to ogarnąć. Więc co. Dwa sportowe katalizatory i tłumik końcowy?
To jak jesteś Eko to zamontuj gaz, w dieslach też się da [emoji14] szkodliwa emisja spadnie a i podobno moc wzrasta [emoji14] patrząc pod względem ekologicznym oczywiście nie ekonomicznym.
Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
Jaki katalizator? Do gruźlika? Przecież sadza wszystko zatka :) chyba że dasz sito jak durszlak :sarcastic: ale to wtedy nic nie da :)
Nic nie zrobisz. Musisz z tym żyć.
Wiecie... Chcę ograniczyć dymek ile się da. :) szukam rozwiązań
To nie duś gruźlika. To nie sportowy silnik :D zdrowy diesel jak mu nie dusisz do oporu to dymka nie puści. Skoro puszcza to masz coś już wyeksploatowane.
HAAAHAAHHAAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAH. trzymajcie mnie. jak jestes eko to odłóz troche kasy i jedź do indii zobaczysz co to znaczy byc eko...
Miałem u siebie w aucie wstawiony dodatkowy katalizator Remusa (nawet gdzieś leży w garażu), bo poprzednia właścicielka (Niemka) podnosiła normę euro spalin, aby wjeżdżać do Berlina. Dymki i tak puszczała alfa. Po kilku latach go wyjąłem jak robiłem wydech. Auto lepiej sie zbiera i mniej dymi. A o DPF to juz zapomnij, a szczególnie jak ty planujesz iść w moc 240km+.
Oko. Czyli kompletny bezsens. Temat można zamknąć ;)