Cześć, nie działają szyby z żadnego przycisku, słychać „piknięcie” ale nic się nie dzieje. Ktoś może przerabiał ten temat?
Printable View
Cześć, nie działają szyby z żadnego przycisku, słychać „piknięcie” ale nic się nie dzieje. Ktoś może przerabiał ten temat?
Ja bym sprawdził modul komfortu pod tylna kanapa z prawej strony. Moze ma zimne luty
Za szyby odpowiedzialna jest centralka znajdująca się w drzwiach kierowcy pod tapicerką. Ale najpierw poszukaj czy bezpieczniki masz ok. To, że przekaźnik słychać nie musi świadczyć o dobrych bezpiecznikach. Ale z tego co pamiętam osobny bezpiecznik jest do szyby kierowcy i osobny do reszty szyb.
Ja mam to samo. Pykają wszystkie przekaźniki (w prawych i lewych drzwiach oraz pod kanapą) a szyby ani drgną. Co gorsza - podmieniałem wszystkie 3 centralki oraz panel z przyciskami i nic nie pomogło. Wygląda jakby jakaś główna linia zasilania się wysypała ale nie mam niestety pojęcia gdzie tego szukać... Bezpieczniki oczywiście ok.
Naprawione, problemem był przekaźnik po wymianie wszystkie szyby działają. Znajduje się w skrzynce z bezpiecznikami koło kierownicy.
Załącznik 266385Załącznik 266386
[MENTION=85099]Venu[/MENTION]
Wielkie dzięki za info, poczytałem zagraniczne fora i faktycznie jak ten maluch padnie to wszystkie szyby umierają. Wymienię go u siebie :o