-
Korek wlewu paliwa
Cześć wszystkim. Miał ktoś może z Was problem z hałasującym korkiem od wlewu paliwa? Coś mi stuka z prawej strony z tyłu samochodu, już mi się powoli kończą pomysły co to może być. Nowe amory, poduszki, zawieszenie bez luzów, łączniki stabilizatora jak kamień. Nie wiem czy to korek, coś z pasami, czy coś jeszcze innego. Z góry dzięki i pozdrawiam.
-
Jeżeli podejrzewasz korek to go po prostu odkręć przejedź się i posłuchaj. BTW nie wiem dlaczego korek miałby hałasować
-
Możesz sprawdzić odbojniki klapy, czy są wystarczająco wykręcone. Oraz zatrzaski oparcia tylnej kanapy. Zamek zatrzaskuje się o takie rygle, jak jest tam luz to może stukać.
-
Niby tak, zawsze wole zapytać, może ktoś coś ogarniał, a jeśli chodzi o to czemu miałby stukać to nie wiem, nie powinien, gdzieś na forum wyczytałem że ktoś taki problem miał z korkiem i chciałem sprawdzić czy to jest częstszy problem czy pojedyncze wypadki ;)
- - - Updated - - -
Wszystko sprawdzone, przesmarowane i usztywnione już kilkukrotnie ale można jeszcze raz dla pewności sprawdzić