-
1 załącznik(i)
Wąż po stronie pasażera
Witam Alfaholików,
jestem właścicielem 147 1.9 jtdm od 4 miesięcy. Mam problem, który był poruszany na tym forum, ale rozwiązanie nietypowe i chciałbym pomocy czy na pewno słusznie go rozwiązałem, a nie połączyłem coś co nie powinno być połączone ;)
Otóż typowy problem, woda pod dywanikiem od strony pasażera. I uwaga, sprawdziłem wiele rzeczy, aż w końcu stwierdziłem, że odsunę dużą zaślepę plastikową. I tam o to taki wąż. Zamieszczam zdjęcie. U dołu tego gufrowanego kabla był on rozłączony i wisiał luźno. Czy to powinno być wpięte tak jak to zrobiłem? Czy to wąż od skraplacza? I czy to możliwe żeby tyle wody wydostało się z tego węża i po prostu gromadziła się pod fotelem pasażera?
Załącznik 266209
-
Jednak nie jest to ten problem. Ta rurka jest od nawiewu ciepłego powietrza i przeprowadza je do pasażera z tyłu... :(
Wiele osób na tym forum mówi, że to może być wina zapchanej klimatyzacji, ale nikt nie pisze jednej ważnej sprawy - gdzie jest wylot rurki od klimatyzacji wewnątrz samochodu, żeby ta woda mogła się tam wlewać?
-
Wiele bylo razy pisane. Odplyw klimatyzacji jest pod zlączem przewodow klimatyzacji na grodzi.
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
-
Ma ktoś może tego zdjęcie?
Nie mogę tego znaleźć. Być może w złym miejscu szukam... czy dostęp do tego jest od strony nóg pasażera?
-
A sprawdzałeś czy nie leje się progiem ?
-
Tak Rino, sprawdziłem ręką skąd ta woda idzie i tak jakby zaciek idzie od osłony pod radiem. Ale jestem już pewien że to woda.
Swoją drogą czy po wymianie rozrządu może brakować płynu chłodzącego i trzeba dolać? Miałem taką sytuację, musiałem dolać 0,5l, czekam czy to wycieknie czy nie
-
Może się tak zdarzyć, że płynu jest za mało. Przecież przy wymianie rozrządu wymieniasz również pompę wody więc jakieś straty po drodze na pewno będą...