-
Dodatkowe głośniki
Witam chciał bym dodać głośniki w bagażniku mojej alfy 159 sportwagon 2006 r, mam mocne radio zakupione z caraaudio i mowili że spokojnie mozna podlaczyc jeszcze jeden komplet głośników zakupiłem u nich Hertz Dsk 165.3 chciał bym sie podpiąć pod tylne głośniki w drzwiach ale potrzebuje pomocy albo schematu instalacji bo nie wiem po co podpiąć zwrotnice pod dolny głośnik czy są orginalnie rozdzielone czy trzeba ciągnąć od radia nowe kable? Firma nie chciała zdradzić jak to podłączyć a za podłączenie zażądali kolosalne dla mnie pieniądze
-
A ja mam pytanie, gdzie w bagażniku sw chcesz zamontować te głośniki? I w jakim celu? Czy chcesz tam dołożyć kolejne dwa fotele? Nie znam się na CA, ale na pewno są tutaj znawcy tematu więc napisz od razu, co masz za radio, jakie głośniki w drzwiach i co ogólnie chciałbyś osiągnąć poprzez montaż tych głośników w bagażniku, być może od złej strony zaczynasz, może najpierw warto byłoby wygłuszyć drzwi?
-
Nie wiem co ma ci dać dodatkowy zestaw głośników na tył? Ja bym raczej celował w głośnik basowy w boczku, przy zabudowie np takiej: http://sklep.basser.pl/pl/obudowy-fi...ubwoofera.html Dużo głośników nie oznacza dobrego audio. Poza tym jak chcesz dobra scenę muzyczną, zainwestuj w dobre głosniki na przód, wygłusz drzwi i już bedzie dobrze. Zresztą jak powiedział ci kolega powyżej, masz od tego odpowiedni dział na forum.