-
Nagłośnienie BOSE
Witam Alfa maniaków [emoji16]
Kupiłam dzisiaj swoją drugą Alfuśke. Też 156 z tym, że po fl i tu mam bardzo ważne pytanie do was.
W mojej 156 przed fl miałam nagłośnienie BOSE a w nowej nie mam [emoji24] zostawiłam moja 156 na części i mam całą instalacje z niej do nagłośnienia ale czy da się ją zamontować w tej 156 po fl bez prucia tapicerki całego samochodu. Czy tam są kostki do podpięcia??? RATUNKUUU!!!!
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
-
W Bose masz wiązkę zasilania każdego głośnika idącą od wzmacniacza. W wersji bez Bose wiązka idzie od radia. Wydaje mi się, że trzeba sporo popruć, żeby Bose położyć. Najgorzej chyba z wiązką jednostka sterująca-wzmacniacz.
-
Niestety nie ma tak prosto. Wiązka bose jest zintegrowana z wiązką idącą na tył. Przynajmniej w sedanie z bose. Więc wyplecenie przewodów z wiązki lub przekładka całej wiązki. I to raczej z pofl do pofl, bo pofl i przedfl mają inne wtyczki.
Więc w twoim przypadku prościej będzie wymienić całą twoją tylną wiązkę na wiązkę z poliftowej alfy z bose plus prawdopodobnie ingerencja w wiązkę pod konsolą na odcinku radio-złacza przy lewym przednim nadkolu. Tylna wiązka to to, co leży na podłodze po lewej stronie i na kanale środkowym, na słupkach przednich i środkowych (do drzwi), pod tylną kanapą i półką, w bagażniku i oświetlenie podsufitki.
Hmm, jeśli twoja przedliftowa i poliftowa alfa to sedan, to chyba mógłbym rozważyć zamianę mojej poliftowej wiązki tylnej na twoją przedliftową.... o ile twoja zostanie fachowo zdemontowana...
-
Oby dwie Alfy są w wersji sportwagon. Bose jest z przedliftowej
-
No to nie pomogę. mam sedany.
-
Ma ktoś taka przeróbke zrobiona u siebie? Może ktoś powiedzieć jak to najlepiej i najszybciej zrobić?