Problem z centralnym zamkiem z pilota
Koledzy proszę o pomoc, sytuacja wygląda tak:
Otwieram samochód z pilota, wsiadam do auta, odpalam silnik. Dojeżdżam do pracy, wysiadam, naciskam przycisk zamknięcia na scyzoryku - auto w ogóle nie reaguje( ani na zamknięcie ani otwieranie drzwi, ani na otwieranie klapy). Wsiadam ponownie do auta, przekręcam kluczyk w stacyjce w pozycję ON(nawet na ułamek sekundy). Wyciągam kluczyk ze stacyjki i mogę zamknąć drzwi z pilota bez żadnego problemu.
Problem jest powtarzalny(każde uruchomienie silnika), i nie wiem za bardzo gdzie dalej szukać, co ewentualnie sprawdzić.
Oczywiście teraz gdy wiem jak działa schemat, to nie wysiadam z samochodu, tylko od razu po zgaszeniu silnika chociaż na chwilę przekręcam zapłon i wiem że bez problemu z pilota będę mógł zamknąć auto. Jest to upierdliwe bardzo.
Dodatkowo co zauważyłem, gdy nie mogę zamknąć auta pilotem i przekręcam kluczyk w stacyjce (abym mógł zamknąć) wyświetla mi się informacja o wodzie w Filtrze paliwa - wiem wydaje się w ogóle niepowiązane. Ale gdy zamknę auto i otworzę je znowu to wtedy już tej informacji nie ma i schemat się powtarza - zajeżdżam na miejsce pilot nie działa i tak w kółko...
Samochód kupiłem z tą usterką tzn auto sprowadzone z Niemiec, handlarz sam mówił że pilot raz działa, raz nie działa. Po jakimś czasie rozpracowałem kiedy mogę a kiedy nie mogę zamykać samochodu i opisałem to wszystko powyżej.
Oczywiście co na ten moment zrobiłem:
-Bateria w scyzoryku nowa,
-Kluczyk dodany za pomocą karty kodowej ponownie do BODY auta przez ELMa.
Mam nadzieję, że ten kto to czyta się jeszcze nie pogubił, ale próbowałem to przedstawić w sposób najprostszy jak potrafię. ;) Załączam video pokazujące problem.
https://youtu.be/p0aKuODw9nM