-
Drganie hamulca w 166
Hej koledzy
Od tygodnia mam "nowy" problem w alfie. Dotyczy on pedału hamulca przy prędkości tak powiedzmy 50-70 km/h w tej pierwszej fazie kiedy lekko wcisnę hamulec czuć wibracje na pedale (drganie) + lekkie tarcie. Tarcze z przodu wymienione były pół roku temu przez poprzedniego właściciela. Pierwszy raz napotykam się z tym drganiem pedału przy hamowaniu ogólnie.
-
Najprawdopodobniej zwichrowana tarcza. Jakie tarcze wsadził poprzedni właściciel ? Trzeba zdjąć sprawdzić bicie tarczy i ewentualnie znaleźć przyczynę dla czego dostała bicia- źle oczyszczona piasta , niesprawny zacisk hamulcowy ,puchnące przewody elastyczne ?
Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
-
Zapomniałem dopisać, że kiedy mocno wcisnę pedał przy większych prędkościach to nie występuję nic. Tylko przy mniejszych prędkościach przy lekkim hamowaniu tak jest.
-
-
też wydaje.mi sie że coś z tarczą. możesz je sprawdzić i ewentualnie przetoczyć.
ja miałem podobnie z tarcxami pod brembo. delikatnie kiedyś zaczęły bic przy delikatnym hamowaniu przed światłami. przy prędkościach 30+ było idealnie. zawiozłem do tokarza i za 20 pln mi je liznął na tokarce.
przetoczą Ci o jakieś ułamki milimetrów i nadal będą jak nowe..
aczkolwiek nanpocxatku dopompuj koła, możesz też przełożyć koła na inne z przodu zebybwyeliminowac felgi itp
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka