-
Alufelgi 18" tył obciera
Witam , kupiłem do swojej alficzki felgi 18" zarzucilem opony 225/40/18 i do tego dystans 4x1cm głównie przez to aby tył nie obcieral i tu właśnie pojawia się problem , kody do tyłu wsiada ktokolwiek zaczna obcierać i pytanie do was alfowicze co warto zrobic czy zmienić oczywiście wymiana felg nie wchodzi w rachubę xd proszę o pomoc
-
Po pierwsze podaj szerokość i ET tych felg bo to najważniejsze, bez tego nie da się pomóc. Ale jeżeli obciera od zewnętrznej strony koła to dystans tylko i wyłącznie pogorszy sprawę.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
ET 40.5 / 7J18h2 . Może spróbuję je założyć chociaż na tył bez dystansu bo przód musi go mieć niestety ale z przodu jest wszystko tak jak trzeba i niewiem czy przez dystans trą czy zawieszenie ?
-
Przy tych felgach powinny być opony 215/40, ale moim zdaniem i tak to nie powinno trzeć. A o co trze? Od środka koła czy od zewnątrz?
-
Dzis akurat wypadlo mi wziac rodzinke ze soba i do tylu wsiadly 2 kobiety i juz w momencie ruszania cos tarlo , niewiem czy mozliwe zeby zawias byl az tak miekki ? Felgi sa od alfy z seri ducati corse , wiec tez myslalem ze raczej nic nie bedzie tarlo a opony sa takie gdyz przy zakupie felg byly na nich 4x uniroyale z nalotem 800km . jak tylko bede w domu to wysle zdjecie moze bedzie prosciej zdiagnozowac .
-
Auto obniżone czy seria? Moim zdaniem to nie ma prawa trzeć, wiec obstawiałbym rozwalone amory
-
2 załącznik(i)
Seria , w sumie niedawno ją zakupiłem a że nie mialem letnich bucikow to kupiłem , pierwotnie miały byc 17" ale trafiły się 18" w dobrej cenie i bardzo ladnym stanie wiec sie polasilem nie spodziewajac sie ze cos bedzie nie tak bo wczesniej jezdzily na GT 3,2 Załącznik 269993Załącznik 269994
-
To są oryginalne felgi ze 147, więc tutaj bez problemu. Jedyne co może szkodzić to za szerokie opony i te dystanse, więc spróbuj na początek bez nich.
-
Zrzuce jutro dystans i zobaczymy co sie bedzie dzialo . Dzieki serdeczne :)
-
Dystans zrzucony i w sumie on był problemem teraz koła schowały się troszkę i wszystko jest tak jak trzeba . Dzięki Konrad