-
Alfa 159 2.0JTDM
Cześć.
Rozglądam się własnie za swoją pierwszą Alfą. Konkretnie nad modelem 159. Szukam raczej 1.9/2.0 JTDM SW.
Było by super zamknąć się w budżecie 25k. Wpadło mi w oko coś co jest na granicy (myślę, że uda się wynegocjować): otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-0-jtdm-170-km-salon-polska-fv-23-bose-bezow-skora-navi-ksenon-ID6CW81q.html
Co myślicie? Warto w tych pieniądzach? Jak do gościa dzwoniłem to w ciągu tych 7 lat tylko rozrząd wymieniał. Ale niby nic na teraz do wymiany nie jest (oprócz kupienia jednej linki do ręcznego, bo mu przymarzła).
-
Przez 7 lat nie wymieniał tarcz i klocków.
Przebieg 200 tysięcy. Co z DPF? co z turbiną?
Co z zawieszeniem... Nic nie puka i nic nie stuka.
Dla własnego bezpieczeństwa poświęć 150-220 zł na przegląd auta w sensownym warsztacie, który wie, co sprawdzać.
-
Ehh no właśnie. Dlatego nie wiem nawet czy warto poświęcać kasę na sprawdzenie, a mam tam prawie 300 km ;/
-
W obecnych czasach Takiego JTDM za około 25k w jakim przebiegu szukać?
-
Z tym wyżej to jeszcze nie wiem bo podobno ktoś już sobie go "zamówił". Byłem dzisiaj oglądać: otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-alfa-romeo-159-sportwagon-2-0-jtdm-170-km-salon-polska-ID6D4Swo.html#b717d5ec3c.
Krótko:
- stłuczka z przodu zrobiona z AC (wymiana grilla i maski - nic więcej)
- z tyłu leki odprysk (rdzy brak) tam gdzie się łapie klape bagażnika by ją podnieść (widać na zdjęciu)
- lekko wgnieciony próg, lewy przód (widać na zdjęciach), ale na żywo naprawdę mało widoczne (rdzy brak)
- oba lusterka boczne, szybka od dołu odchodzi (widać podgrzewanie)
- brak ogrzewania w siedlisku kierowcy (trzeba matę wymienić, ale dla mnie to yolo bo nie potrzebuję)
- jutro chciałbym zobaczyć to w jakimś warsztacie
I kwestia teraz czy myślicie, że za te pieniądze warto? Sprzedający bardzo konkretny, nie jego pierwsza Alfa i widać, że zna bolączki auta i dba o niego. No ale nie che się jednak zbytnio targować bo go nie ciśnie.
Drugie pytanie, czy we Wro znajdę jakiś warsztat co by to mi dobrze sprawdził? Najlepiej gdzieś na Krzykach.
-
Cześć,
i jak, byłeś z nim u mechanika? Coś wyszło, bo ogłoszenie wciąż aktualne?
-
może jeszcze jest wciąż u tego mechanika....:)))
-