-
Prawa półoś AR 159 2.0
Witam, z powodu narastających wibracji (przy przyśpieszaniu oraz większych pod obciążaniem) zmotywowałem się do wymiany półosi prawej (są luzy poprzeczne).
Auto odstawiane do mechanika, półoś zamówiona po VINe okazało się, że nie pasuje z powodu różnicy w wielkości frezów. Podobno są dwa rodzaje z mniejszymi i większymi frezami i oczywiście moich większych nigdzie nie ma, a cena półosi to 1800PLN...
Czy miał ktoś podobne doświadczenia? Mówiąc szczerze tyle hajsu trochę mnie podcięło a szukając po aukcjach nie moglem się niczego o wielkości frezów doszukać.
-
Pewnie zależy od tego czy masz skrzynie f40 czy c353 czy jakoś tak. Dowiedz się jaka masz skrzynie biegów i dzwon do tych co mają taką samą skrzynie do sprzedania. Może namierzysz półos
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Ja wymieniłem obie półosie. Mam skrzynie F40. c635 było montowane pod sam koniec produkcji. F40 pojawiła się po lifcie.
https://www.skrzynie.com.pl/skrzynie...l-typ-f40.html
Pod tym linkiem możesz zobaczyć jak rozpoznać wzrokowo jaką masz skrzynię.
Ja kupiłem półoś nowa na allegro za ok 500-600. Jedna to DRIVESHAFT czy jakoś tak a druga to BRV. Jakieś tanie zamienniki to są. Zrobiłem na nich już prawie 50tys KM i nic się nie dzieje. Wymieniając półoś warto wymienić od razu ich uszczelniacze. Koszt parę złotych, a masz pewność że nic nie będzie wyciekać.
Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
-
Dzięki za odzew jak zdziałam coś konkretnego to dam znać co wyszło.
-
DRIVESHAFT sprzedaje półosie GSP - szkoda przepłacać
-
Zamykając sprawę kupiłem zamiennik BRV (Numer katalogowy części: BRV001, Numer katalogowy oryginału: 50519320, 51876365), koszt- 519zł.
Na razie wszystko w porządku, jeździ gładko nie ma wibracji.
Z innej beczki oddawał ktoś półoś ori do regeneracji? Prosiłbym o namiary i ile taka usługa w przybliżeniu wyniesie.
-
-
-
To może zaktualizuje, zamiennik BRV - eksplodowała guma osłonowa od przegubu wewnętrznego i tak mi silnik i nadkole smarem upi... że się bardziej na to zdenerwowałem niż na awarię. Co do alfuni to oddałem do mechanika i zobaczymy- może z dwóch półosi złoży jedną a może wystarczy samą gumę wymienić.