-
Błąd P0340 P0340
Witam.
Ar 156 2.4 20v 175km 2004r
Opis jak do tego doszło
Problem zacza się od tego ze podczas jazdy zapalił sie check nie odczułem spadku moc itp. Po zgaszeniu i próbie odpalenia samochud odpala i gaśnie po kilku próbach odpala czasem złapie za pierwszym pracuje równo ma moc na zimnym i ciepłym jest to samo Po podłączeniu komputer blad P1320 więc wymiana czujnik wałka super po wymianie check zgasł błędu niema.
Taki stan utrzymał się dwa dni i znów to samo P1320 pali kiedy chce tym razem wymieniłem czujnik wału błąd skasowany auto pali niestety po trzech dniach ten sam problem nie odpala po podlaczeniu komputer blad P0340
Sprawdziłem połączenia kostki itp. Wygląda ok.
-Gdy czujnik jest podlaczony pali kiedy chce błąd P0340
-Czujnik odlaczony pali z oporem ale za każdym razem błąd P0340
-Czujnik wykrecony ale podlaczony pali normalnie brak błędów
-
Sprawdz ustawienie rozrządu. Może jest przestawiony
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Rozrzad sprawdzony na blokadach jest dobrze ustawiony
Dziwne jest to ze wyjety i podlaczony czujnik nje generuje błędów
-
-
Problem nadal występuje. Ponownie wymieniłem czujnik na używany oryginał było ok przez dwa dni czujniki które umnie nie działają i dają błąd w innym samochodzie działają poprawnie. Jakieś pomysły?
-
Witam ponownie.
Niemialem czasu i dlatego dopiero wracam do tematu błędu P0340 który nadal występuje.
Do tej pory zostało sprawdzone.
Rozrząd-Ok
Kliny-Ok
Wiazak-Ok
Czujnik wału-Ok
Czujnik walka-Ok
Objawy.
Po skasowaniu błędów samochód odpala przez jakiś czas bez problemów brak błędu P0340 za kturys razem nie odpla lub odpali ale po kilku próbach pojawia się błąd P0340.
Aby pozbyć się błędu wystarczy
Odpiąć czujnik i odpalic auto bez czujnik
Zgasić wpiąć czujnik (ten sam) i skasowac błąd P0340
Po tym zabiegu samochu odpala bez błędów od kilku do kilkunastu razy
Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły co może być nie tak
Mi do głowy przychodzi tylko ECU