Alfa romeo gt 1.9 jtd zwiększenie mocy na 270 km
Cześć, aktualnie robię remont swojej GT którą zaczynam robić już pod siebie na te 5 czy 6 lat. Pytania :
1) Jaka jest maksymalna wytrzymałość silnika bez zakuwania
2) wytrzymałość przegubów i pół osi oraz sprzęgła z dwumasem no i skrzyni biegów aha no i czy pasek rozrządu to wytrzyma.
Aktualnie jest 180 koni. Nie było nic więcej po za chipem. Jakich przyrostów mogę się spodziewać. Wymieniając IC i turbo? Najbardziej zależało by mi o dobrym stosunku ceny do przyrostu to znaczy jestem w stanie zapłacić 2000zl na każde 30 km przyrostu więc łatwo policzyć że chciałbym się zamknąć w 6000 zł w zrobieniu z 180 na 270 czy to przejdzie? Zawieszenie już wymienione za prawie 4000 zł wszystko czyli amory, poduszki, Sprezyny, Wachacze łączniki i drążki. Oczywiście to bez robocizny tyle wyszło. Za konkretną pomoc odwdzięczę się jakąś łychą :)
- - - Updated - - -
Chodzi mi o przykłady typu : jak wymienisz IC na bardziej wydajny to możesz maksymalnie ( bezpiecznie) zrobić na aktualnej skrzyni i sprzęgle np 190 koni. Dlaczego tak chciałbym? Bo po prostu chce sobie to wszystko przeliczyć i jeśli nie uda się zrobić 270 to ile będzie najbardziej optymalnie cenowo