Alfa 156 2.4jtd ciśnienie w ukladzie chłodzenia temp lapie 90 80 max 110 egr wywalony dyma nie puszcza oleju brak w zbiorniczku sile ma olej czysty glowica peknieta??
Printable View
Alfa 156 2.4jtd ciśnienie w ukladzie chłodzenia temp lapie 90 80 max 110 egr wywalony dyma nie puszcza oleju brak w zbiorniczku sile ma olej czysty glowica peknieta??
Gdyby to była 159 to możliwe że to głowica w 156 to raczej rzadkość na początek wymień korek w zbiorniku wyrównawczym . A tak poza tym było już dużo tematów w tym względzie użyj szukajki
Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka
Wymieniony caly zbiorniczek z korkiem bez zmian
Test na CO2 w układzie chłodzenia zrobiony?
Tak zero oznak
No to chyba wszystko ok szukasz dziury w całym a ciśnienie zawsze jest gdyż jest to układ ciśnieniowy około 1.2 bara . węże powinny dać się ścisnąć jak będą twarde jak kamień to będzie źle
No nie szukam dziury w calym bo jedze na otwartym zbiorbiczku wywala plyn jak zakrece to robi beton z przewodow termostat normalnie sie otwiera dodam ze przy zmianie plynu mocno go spienilo przy gazowaniu nwm ja kupilem to auto z takimi objawami i aktualnie sprawdzam co moze byc ale chyba to glowica będzie
No teraz lepszy opis objawów powtórz test na CO2 tylko przytrzymaj go dłużej na obrotach aby ciśnienie było większe . Niestety raczej głowica miałem podobnie [emoji3525]
Robiles remont swojej czy uzywka
Niestety remont po remoncie 25.000 tyś km i znowu to samo niestety sprzedałem jako uszkodzoną .gdybym miał wiedzę wcześniej taką jak teraz to założył bym z takiego silnika jak twój do swojej 159 .na razie odpoczywam od alfy a miałem trzy może jeszcze kiedyś wrócę jak GULIA stanieje powodzenia i pozdrawiam