-
car audio - szumy
Witam,
Niedawno zamieniłem oryginalne radio na chińczyka z androidem. Po podłączeniu wszystko gra, ale problemem są szumy/piski z głośników. Za każdym razem jak załączają się głośniki słychać szum.
Jakiś pomysł czy da się to naprawić? Poniżej filmik o co dokładnie chodzi. Mam nagłośnienie fabryczne BOSE.
https://www.youtube.com/watch?v=vaAF...ature=emb_logo
-
Ja miałem zamontowanego Vordona 869V2 i grał b. dobrze dopóki się nie zepsuł. Dzisiaj będę montował też Vordona ale 8201 Yellowstone . Ale jadę do profesjonalisty. Ponieważ pierwszy podlączyłem sam i była cisza oraznic nie działalo . Więc wymieniłem na nowe . Być możę żle coś podlączyłeś i stąd te szumy . Też mam Bose i radio grało czysto tak jak SD czy z USB.
-
No ja dałem profesjonalistom do zamontowania. Niestety chyba profesjonalizm był tylko w nazwie. Muszę teraz samemu szukać sposobu na naprawę.
-
Jak pisałem kilkanaście dni przedtem zamontowalem już tego Vordona 8201 i gra super. Musiałem w kostce zasilania zmienić miejscami przewody czerwony z żółtym. Być może tego nie musisz robić . No przewód niebieski to chyba wzmocn. amplitunera trzeba podłąćżyć pod przewód szary z białej albo niebieskiej kostki zielona to sterowanie z kierownicy . U mnie subofer działa .
- - - Updated - - -
Jak masz w kostce ISO zamontowany orginalnie niebieski przewód tam gdzie idą przewody głośnikowe to nie musisz pod szary nic podłączać. .
-
2 załącznik(i)
tak to u mnie wygląda. Z kostki jak się nie mylę żółtej podprowadziłem sygnał z C6 jak na zdjęciu.
Próbowałem też grubszy kabel od uziemienia, ale nic nie dało.
Załącznik 273042Załącznik 273043
-
WWidzę ,że w kostce ISO masz dodatkowy przewód niebieski. W Vordonie 869V2 który miałem poprzednio jest 4 przewody ułożone tak jak u ciebie . Jeżeli radio sie włącza i wszystko działa poza szumami to chyba masz może wzm. się nie wlącza .W małej kostce do radia powinieneś mieć niebieski przewód AMP CON i podłączyc go jak napisalem wyżej albo radio jest niesprawne tyle mogę ci poradzić jako laik.