-
156 crosswagon 2004
Witam. Ogólnie większość rzeczy w moim crosswagonie zrobiłem, zostało sprzęgło i skrzynia, po za tym wszystko wymienione :D . Ale co irytuje od początku do tej pory to głośny stuk w tylnej części przy puszczaniu gazu lub sprzęgła, czy ktoś spotkał się z tym problemem ? Proszę o pomoc
-
Ten typ tak ma. U mnie też stuka, ale przestałem się tym przejmować :D
-
Bardzo chciałabym to zlikwidować, widzę luz na wale, stuka przy ruszaniu ręką w przód i w tył, podobno nie możne być na sztywno ale to tylko jedna osoba która to mówi, stukanie tak samo brzmi w kabinie jak i pod samochodem. Poruszając wałem w tył i w przód. Obawiałem się że to torsen ale na ten temat nie czytałem zbyt wiele.
-
-
[QUOTE=Lk_;2253668]tu popatrz, może akurat coś znajdziesz
Dzięki za skierowanie na temat, niestety nie ma jednoznacznej odpowiedzi co crossa boli , Twój nie ma takich dolegliwości?
-
Jak pisałem (tu i w przytoczonym wątku), u mnie słychać czasem metaliczne stuknięcie przy zmianie biegów (sam ruch dźwignią wystarczy), zwykle między I a III biegiem.
Inne stuki z napędu "wyeliminowałem" delikatniejszym operowaniem gazem i sprzęgłem.
-
Czyli może to być skrzynia? Nie długo będę wymieniał bo nie ma już 6 biegu , to napiszę czy nastąpiła poprawa
-
Czy sama skrzynia - tego nie wiem, ale fakt, dobrze by było najpierw ją zrobić.