-
Wymiana Oleju 2.2 Jtdm
Witajcie .
Mam maly dylemat,doczytalem sie ze przy przebiegu rzedu 100 000 tys ,zalecana jest wymiana jakiegos filterka ktory siedzi za obudowa rozrzadu ? jako ze nie mam dzialajacego eperu nie umiem tego ustrojstwa namiezyc ,moze ktorys z was mogl by pomoc numerem tej czesci .
Dzieki, Ciao
-
Z tego co kojarzę to filtr pod głowicą jest w 2.0, a nie 2.2. :)
-
2 załącznik(i)
Myślę, że chodzi Ci o separator oleju nr OE 46338173 (cena w serwisie 148,61 netto) pozycja nr 1 na rysunku nazwa w katalogu separator/oddzielacz odśrodkowy.
Załącznik 273830
Na pewno odpowiada on za odseparowanie oleju z oparów ze skrzyni korbowej, przy jego nieprawidłowym działaniu pojawia się olej na wkładzie filtra powietrza. Prawdopodobnie w pierwszych wersjach był stosowany inny, który został później zmodyfikowany i zastąpiony tym nr który podałem. Jak chcesz abym Ci sprawdził dokładnie czy ten nr wychodzi po Twoim nr VIN to mi go prześlij, ten który wstawiłem jest sprawdzony po jakimś pierwszym lepszym VIN-ie z otomoto.
Tak wygląda stary i nowy typ filtra (zdjęcie zapożyczone z internetu)
Załącznik 273832
-
witaj,super o to mi chodzilo,podesle tobie vin na priv.wielkie dzieki .
-
1 załącznik(i)
Poniżej rysunek, łącznie z numerami części (chodzi o uszczelki które również należy wymienić na nowe)
Załącznik 273842
55266684 - 26,28 netto
55273898 - 9,50 netto
55273899 - 8,60 netto
no i wspomniany wcześniej filtr 46338173 - 148,61 netto
-
czy wymiana tego filtra wymaga jakiś, utrudnionych działań ? czy skala trudności jest podobna jak wymiana filtra oleju w pojeździe ?
-
Dojście do tego filtra wygląda na utrudnione.
Trzeba ściągać pasek alternatora, więc najlepiej połączyć wymianę tego filtra z wymianą paska i napinacza.
-
-
Sorry za odkop, ale nie mogę nigdzie dostać uszczelek do tego separatora oleju. Sam separator zdobyłem w hurtowni w pl ale uszczelki tylko na niemieckiej i brytyjskiej a nawet węgierskiej stronie widzę. Serio nie ma nic w PL?
55266684
55273898
55273899
-
Tu mają:
autotim.eparts.pl
Brałem u nich, polecam.