Witam mam pytanie potrzebuje zacisku ale w okolicy są same od 1.9 będzie pasować ? Jak nie to z jakich innych aut mogę szukać z 159 , 166 jeśli ktoś coś by podpowiedział będę wdzięczny pozdrawiam
Printable View
Witam mam pytanie potrzebuje zacisku ale w okolicy są same od 1.9 będzie pasować ? Jak nie to z jakich innych aut mogę szukać z 159 , 166 jeśli ktoś coś by podpowiedział będę wdzięczny pozdrawiam
Nie powiem, że jestem pewien 100% , ale patrząc na sklepy z częściami to wyskakuje to samo jeśli chodzi o tylne zaciski, niezależnie od wersji silnika alfy 156.
Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
Jedyna różnica w zaciskach albo raczej jarzmach jest w przedlift-polift. Wersja silnika nie ma znaczenia
Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka
Sam ostatnio przerabiałem temat zacisków i są one takie same nie tylko w Alfach ale innych modelach samochodów.
Więc czy byś kupił do Alfy 1.9 czy do 1.6 będzie to samo, jedynie może być różnica w tym co kolega TomekN pisał ale na ten temat się nie wypowiem ponieważ ja swój zacisk wolałem zregenerować kosztem 60 zł niż kupować nowy.
No ja niestety muszę kupić "nowy" bo był ktoś bardzo mądry i dał klej do gwintów do odpowietrznika i nikim wyłamałem resztki odpowietrznika to się okazało że już nie ma w czym gwintować to dziękuję panowie lecę po zacisk jeszcze raz wielkie dzięki
Gwoli podsumowania: zaciski z jarzmami różnią się w zależności przedlift/polift (chociaż nie ma tu wyraźnej granicy daty). Starsze jarzma obsługują tarczę 251mm, nowsze 276mm.