Cześć
Muszę wymienić poduszkę pod silnikiem. Mechanik poleca używaną, a ja sam nie wiem czy kupić i jaką wtedy, ori to spory wydatek.
Printable View
Cześć
Muszę wymienić poduszkę pod silnikiem. Mechanik poleca używaną, a ja sam nie wiem czy kupić i jaką wtedy, ori to spory wydatek.
U siebie wymieniałam poduszki (dwie boczne - lewa, prawa) plus tylna dolna oraz łapa stabilizująca silnik przy rozrządzie. Założyłam zamienniki, od roku (jakieś 28-30tys km) zero problemów. Oczywiście mówię o swoim JTD.
Ja używki bym nie założył. Gumę też używaną zakładasz?? Nie wiesz kto to używał i co z tym robił. Jak nie ori i nie użykwa to zrób tak jak pani powyżej i załóż zamiennik.
Oryginalna używka w dobrym stanie może być lepsza niż zamiennik. Znam to z własnego doświadczenia, gdy wymieniłem poduszkę środkową na taką firmy Febi. Po wymianie auto wibrowało na postoju potwornie. Szybko wrzuciłem z powrotem starą używaną. Zakupiłem później nową firmy Impergom i było ok, ale nie zauważyłem różnicy w porównaniu ze starą. Zamienniki mocno różnią się między sobą jakością. Używkę można zamontować, tylko trzeba dorwać taką w dobrym stanie, co nie jest łatwe. Pytanie, o którą poduszkę chodzi? Środkową?
Tak BTW masz TS czy JTD?
TS zdecydowanie mneij wibrują niż JTD, szczególnie na wolnych obrotach.
Skąd mam wiedzieć czy masz gwarancję? ;) Trzeba gadać ze sprzedającym taką używkę, czy przyjmuje zwrot w razie gdyby było gorzej na tej poduszce.
Ori czy zamiennik może i ma gwarancję, pytanie jeszcze jak stwierdzić, że jest wadliwa, skoro nie będzie miała uszkodzeń? Moja Febi nie miała najmniejszych, z tego co wiem. A nie spełniała swojej funkcji, więc tą gwarancją bym się tak nie posiłkował ;)
Powtarzam pytanie, która poducha?
Gwarancje niby masz, ale ciężko będzie udowodnić, że poduszka jest "niespałnia wymagań" odnośnie poziomu wibracji... Strasznie dużo zabawy z taką gwarancją. Poza tym na pewno będą wymagać faktury na montaż w "wyspecjalizowanym zakładzie" itp...