Pare pytań dot Alfa 147 1.9
Witam
Na wstępie jestem totalnie nowy na forum nie przejrzałem nawet sekcji i starych wpisów tylko tak na szybko coś tam szukałem.
Posiadam alfę 147 1.9 JTD Q2 Ducati Corse 2009r. Jest to mój pierwszy samochód i ma parę irytujących mnie rzeczy. Chciałbym aby ktoś pomógł
mi je usunąć. No to tak:
1. Czy istnieje możliwość wyłączenia przypomnienia na kokpicie o tym że "Possible ice on the road" strasznie to irytuje a jak wiemy zwykle jest lód na drodze w zimie? Uważam ten komunikat za totalnie mi zbędny chciałbym go wykopać.
2. Jak wyłączyć inspekcję olejową(czy też może zresetować)? Wymieniłem olej gdy tylko po raz pierwszy inspekcja mi o tym przypomniała. Ale ona dalej się przypomina nie mam pojęcia jak ją wyczyścić.
3. Wymieniłem wszystkie żarówki na ledowe (mijania, drogowe, postojowe, stopu i w środku w lampkach) No i mam irytujące komunikaty "RIGHT albo LEFT FRONT light failture" tu chodzi o postojówki akurat.
Wiem, że związane jest to z tym, że znacznie mniej prądu pobierają ledowe od zwykłych i komputer uważa że są spalone lub ich nie ma ale sprawdzałem wszystkie ładnie świecą :). Proszę o pomoc jak to
wyłączyć?
4. Zamierzam wymienić wydech a przynajmniej (totalnie się na tym nie znam więc napisze tak abyście tylko zrozumieli) tą końcową część wraz z tą "wielką puszką" ponieważ pordzewiała. Interesuje mnie rozdzielenie
wydechu na dwie strony bo zauważyłem, że istnieje taka możliwość (prawa strona jest zaślepiona jakimś plastikiem). Poleciłby ktoś jakiś układ wydechowy z tym rozdzieleniem na 2 strony jak najtaniej oczywiście.