Panowie wpadłem na trop, mianowicie podobno są dostępne kody którymi można wywalić inteligentne ładowanie akumulatora, z tego co wiem Fiaty Ducato dało się zrobić, jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi
Printable View
Panowie wpadłem na trop, mianowicie podobno są dostępne kody którymi można wywalić inteligentne ładowanie akumulatora, z tego co wiem Fiaty Ducato dało się zrobić, jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi
nie wiem o jakiego typu kodach piszesz, w proxi (a swoje wiem) tego sie nie dalo wylaczyc jak probowalem - wszelkie kombinacje tam konczyluly sie choinka bledow i wieloma modulami ktore zaczynaja dzialac w ogranicznym zakresie. przybliz temat, narazie usunalem w prototypie hackujac dane na magistrali, prohekt jednak nie do wdrozenia - wymog honologacji, no chyba ze sprzedawwlbym to jako tester ladowania a nie device na stałe uzycie, tyljo wtedy ile tego sie sprzeda stąd projekt w zawieszeniu.
Muszę pogadać z kolegą, który robił to w ducatach, więc pomyślałem że rzucę temat, aby się coś dowiem odrazu dam znać
Przeglądnąłem swoje notatki co próbowałem, niby jest w proxi ustawienie na IAM, wyłączenie niestety od razu daje proxi out of range. Próbowałem też kombinować z ustawieniami IBS, i chociaż proxi przechodziło to w ogóle nie miałem ładowania + kupę problemów.
Ja to robiłem kiedyś hurtowo w swoim aucie, kilkadziesiąt rzeczy przeprogramowałem i potem po kilka niedziałających albo sprawiających problemy usuwałem - też nie miałem czasu robić dziesiątek proxi pojedynczo (tym bardziej że często są zależności i parę rzeczy naraz trzeba pozmieniać), na tyle na ile próbowałem, nie udało się, ale podpytaj kolegę, może jakieś nowe światło rzuci na temat i nabiorę motywacji do spróbowania.