-
Błąd B1004
Witam, podczas ruszania z parkingu wyskoczyla mi kontrolka Airbag. Po podłączeniu do kompa pokazalo błąd w gupie Airbag. Blad to B1004 Connection to ECU grounding. Podmienilem sterownik Airbag ale to nic nie zmienilo. Szukam i kombinuję caly czas.... Może ktoś miał juz taki błąd i może pomóc?
-
Opis błędu dość jasno wskazuje na przyczynę.
Mam nadzieję ,że jak wyskoczy ci błąd związany z silnikiem to nie zaczniesz naprawy od wymiany silnika:cool:
-
Blad jest w grupie Airbag, wiec podmienilem(a nie wymienilem) sterownik w celu sprawdzenia. Opis bledu pokazuje No Signal. Wiec szukam gdzie moge. Sprawdzone bezpieczniki, ecu silnika, nawet nowy akumulator jest. Wiec prosze oswiec mnie na co wskazuje opis bledu. Bo tlumaczenie z angielskiego pokazuje uziemienie ecu. Pytalem czy ktos mial taki blad. Jezeli nie potrafisz pomoc to po co to smieszkowanie?
-
Przejrzałeś wiązkę pod kątem uszkodzeń? Skąd centralka bierze masę?
-
Okazało się, że winny był akumulator. Stary podaje za niskie napiecie...11v czasami spada do 8v. Nowy mocniejszy aku założony. Z informacji jakie udalo mi sie znaleźć to ten błąd spowodowany jest słabym aku lub alternator nie domaga. O dziwo dopiero z drugim nowym aku sie udalo. Blad w mesie zaswiecil sie na zielono i udalo sie go skasowac