-
Alfa 156 2005r 1.9 Jtd
Witam Forumowiczów i posiadaczy jak że tych pięknych aut jakimi są Alfy Romeo , mam pewien problem i nie bardzo wiem gdzie szukać rozwiązania. Mianowicie nabyłem ostatnio drogą kupna swoja Bellę ,problem polega na tym iż w dowodzie w rubryce moc widnieje 77Kw ale w roku 2005 w budzie
sw najsłabszy motor mial 85 KW . Co to może być za wersja skoro ma silnik z wersji przed liftowej , jest to jakaś wersja Giugiaro Designe co to za wersja ?
-
1 - nie sugeruj się wpisem w dowodzie bo wystarczy pomylka kogoś w urzędzie i masz wpisane zle
Sprawdz po nr vin np jaki powinien być silnik albo poszukaj na silniku
2 - wersja giugiaro to zadna wersja a zwykly bełkot sprzedawców ( biuro giugiaro odpowiada za lift 156 i tyle ale nie jest to zadna wersja limitowana ani nic takiego )
-
sugerowałem się właśnie wpisem w dowodzie dlatego nie mogłem znaleźć nigdzie tej wersji. Co do samego giugiaro to możliwe że te niebieskie tabliczki na błotnikach ktoś wcześniej nakleił z napisem designe by giugiaro .
-
Emblemat design giugiaro jest fabryczny ( ale jak pisałem. - nie jest to oznaczenie specjalnej wersji itp )
-
Giorgetto Giugiaro narysował poliftową 156 i tyle (stąd emblematy na błotnikach informujące o tym), po kodzie silnika dowiesz sie jaki masz motor...
-
Sprawa rozwiązana ,po vinie wskazuje na 115 KM.