-
brak dżwięku z głośników
Witam Wszystkich jako świeżak.
kolejne auto z brakiem dżwięku z glosników na seryjnym radiu i bose alfa 147.
przy podłączonej kostce C2 wciąż pali się PHONE i nic nie można w radiu zrobić,brak dżwięku
przy wyjętej wtyczce C2 radio działa jakby normalnie (przelącza,wyszukuje itd) ale znów nie ma dzwięku
przeczytałem wszystkie tematy na forum i w necie,ale nie jestem w stanie sobie z tym poradzić.
bezpieczniki pod kerownicą jak i te "ukryte" f60+ sprawdzone
Lub może w Warszawie lub okolicach którym z Was jest na tyle ogarnięty aby (oczywiście nie za darmo) zrobić mi to?
-
Wez szary przewod z zoltej kostki do + po zaplonie albo podlacz te male iso bez kostki do telefonu..
-
Dzięki Krzysiu za pomoc. Jesteś wielki. Radio działa
jeszcze jeden problem,a mianowicie sub daje bardzo mało basu.
podejrzewam że ten bose fabryczny jest słaby sam z siebie i do tego plastikowa skrzynia bez bas reflexu,,,
Da się coś z tym zrobić? a jeśli zapewne nie,to z własnego doświadczenia co polecacie na zamiankę aby sub mial pazur
-
W ustawieniach podkreciles bas na maksa..?
-
w ustawieniach radia....oczywiściena maxa.dopiero gdy podgłośnie do 50+ coś ten bas gra,ale ogólnie szału nie ma, a przy średniej głośności 20-30+ praktycznie nie czuć basu
-
glosniki dzialaja,zakupiony inny sub który daje duzo basu ale mam kolejny problem a mianowicie radio w nocy kradnie mi prąd. Sprawdzone miernikiem ze definitywnie wina radia a dokladnie podlaczenia kostki (cos jest nie tak) a jeszcze dokladniej gdy przewód 12v jest podlączony do pinu numer 7 czyli po zaplonie pobor jest dwa razy wieszky niz powinien byc. Probowalem szukac na wlasna reke jakiegos rozwiazania i niestety poleglem. może ktoś mi poradzi
-
problem rozwiazany wiec do zamkniecia.
po ciezkim boju udalo sie. Moze komus pomoge z podobnym problemem.
po sprawdzeniu miernikiem obu przewodow 12v idacych do radia,okazalo sie ze oba sa stale (swoja droga ciekawe po co jakis magik to robil)
nie chcac szukac po przewodach w kierownicy odpowiedniego przewodu po stacyjce,zakupilem za 6zl bypass do bezpiecznikow i podlaczylem sie pod bezpiecznik po stacyjce w moim przypadku tylna wycieraczka. radio nie fabryczne wylacza sie wraz z kluczykiem,nie pobiera takiego prądu jak wczesniej w nocy