-
Zepsuty Rozrusznik
Witam,
Posiadam Alfę Romeo 147 w dieslu.
Auto nagle odmówiło posłuszeństwa nie chcę odpalić nie słychać rozrusznika ani pompy paliwa pojawił się komunikat woda w filtrze paliwa.Akumulator wymieniony w Grudniu tamtego roku.W kwietniu tego roku był wymieniany rozrząd oraz wszystkie filtry.Czy mógł zepsuć się rozrusznik? Proszę o radę
-
Wrzuć na 3 i lekko przepchnij auto. Bez włączania zasilania. Jeśli to rozrusznik to być może się zawiesił. Jeśli tak to po takim pchnięciu przskoczy i powinien odpalić.
A zobacz w ogóle, po nieudanej próbie jakby co, czy w ogóle zasilanie dochodzi do rozrusznika. Bezpieczniki sprawdzałeś?
Wysłane z mojego H4213 przy użyciu Tapatalka
-
Niestety auto po przepchnięciu na 3 nic nie dało tak samo odpięcie akumulatora.Bezpieczniki sprawdzone pod maską są w porządku
-
No to nie pozostaje nic innego jak demontaż rozrusznika. Noni po demontażu podpięcie na krótko by sprawdzić czy chodzi.
Przypomniało mi się, że miałem podobny temat z fordem - zakupiłem nowy rozrusznik a okazało się, że coś się z przekaźnikiem pojechało i nie startował czasem a czasem chodził jakby nigdy nic. Ale doszedłem do tego dopiero po demontażu rozrusznika.
W sumie demontaż nie taki straszny. Trzeba tylko albo z kanału albo choćby z najazdów skorzystać.
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
-
Witam,
Rozrusznik zdemontowany w poniedziałek oddam do sprawdzenia.wczesniej sprawdzone kable,bezpieczniki.Dziekuje za sugestię