Podczas spokojnej jazdy wyskoczył check engine i start&stop jest niedostępny. Auto zachowuje się normalnie. Ktoś wie o co może chodzić?
Printable View
Podczas spokojnej jazdy wyskoczył check engine i start&stop jest niedostępny. Auto zachowuje się normalnie. Ktoś wie o co może chodzić?
Podłączyć pod MES'a, ewentualnie inny program diagnostyczny i odczytać błędy - potem wrzuć tu co wyskoczyło, wtedy będziemy mogli pomóc.
Piotr kupiłem już szklaną kulę i powróżymy [emoji16]
w temacie nic się nie wyjaśniło, a szkoda bo właśnie to samo mi się pojawiło. Brak start&stop oraz DNA. Reszta działa
U mnie błąd P1850
Skoro masz błąd czujnika biegów to na co liczysz ,ze się samo wymieni lub naprawi?
Rozbieraj, wymień czujnik lub napraw jak się da.
Właśnie, zwłaszcza że to znany problem z wiązką tego czujnika, na której przeciera się izolacja i potem robi takie psikusy.
Nie wiem po co ten ton. W przeciągu kilku dni kupiłem obd2 podpiąłem i wyszedł błąd o czym grzecznie napisałem kontynuując temat innego forumowicza. Udało mi się również kulić tanio odpowiedni czujnik i umówić wymianę u mechanika na 1 grudnia.
Teraz przeszukuje podobne tematy bo kusi mnie wymiana samemu tego ustrojstwa ale niestety nie znalazłem schematu wymiany, miałem ochotę podpytać ale po twojej reakcji aż strach…
Schemat prosty
Kanał , demontaż wydechu,
osłony lewarka i wymiana czujnika.
Potem /chyba/ kalibracja nowego czujnika.
Potrzebujesz kluczy i pasty do wydechu lub nowej uszczelki.
Sprawdź przewõd od czujnika czy cały.
Scala trudności 1
Czas 1 h lub więcej jak coś urwiesz.
Tutaj filmik jak to zrobić:
https://m.youtube.com/watch?v=yEvT1uGWUPQ