-
Grzechotanie...
Cześć wszystkim
W mojej 159 coś grzechocze.Auto mam od niedawna ale nie wydaję mi się żeby to było normalne.Silnik ładnie pracuje,a ten dźwięk dochodzi z prawej strony trochę jakby koło wlewu oleju,lub z listwy CR.Po przeczytaniu chyba wszystkich wątków wymieniłem pompę vacum ale niestety to nie to.
Dodaje nagranie może ktoś będzie w stanie coś doradzić.
https://youtu.be/CzAFATDHn8Q
Dodam że grzechotanie jest intensywniejsze po rozgrzaniu silnika
-
Brzmi normalnie [emoji14]
Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka
-
Nie wiem czy może to nie wtrysk pierwszy z prawej:confused:
Może jestem przewrażliwiony:P muszę chyba dać jakieś dodatkowe wygłuszenie żeby tego nie słyszeć na zewnątrz:)
Tak to chyba jest jak się przejdzie z benzyniaka na diesla:D
-
Słychać wyraźnie że coś grzechota. Ściągnij pasek i sprawdź rolki i koło pasowe alternatora i klimatyzacji.
-
rolki i koło raczej dają inny dźwięk, to jest grzechot jakby coś małego i luźnego sobie latało i się obijało o coś. sprawdż najpierw wszystkie luźne elementy w pobliżu, żeby nie było że wymieniasz niepotrzebnie rzeczy a to pierdoła będzie..
-
Koło pasowe było niedawno wymienione...rolki raczej też odpadają bo dźwięk na 100% nie dochodzi z tamtej strony... według mojego ucha to jakby okolice wlewu oleju a wtrysku... wszystko do około pod względem luzów sprawdzone..na myśl przyszedł mi właśnie ten wtrysk bo obroty na zimnym lekko falują,ale znów czy wtrysk może tak grzechotac
-
Powciskaj sprzęgło i zobacz czy coś się zmieni.
-
Też już o tym myślałem bo sprzęgło nie jest pierwszej świeżości ale wciskanie nic nie daje,więc raczej odpada :/
-
Na przewodach od wtrysków (bodajże tylko na dwóch) są takie mini beczułki, one często się luzowały i wpadały w wibracje.