-
chłodnica oleju
mam pytanie czy zastępował ktoś z Was oryginalną przystawkę pod filtr wraz z wężami i chłodnią oleju na na zestawy które można kupić na alledrogo ??
moja oryginalna jest już mocno sfatygowana i do tego przewód się sączy. Dlatego też chciałbym to ogarnąć. Nowa chłodnica w oryginale kosztuje jakąś chorą kasę (tak wiem jest zamiennik robiony na oryginale za niecałe 500) do tego węże kosztują też worek pieniędzy :) a zestaw nazwijmy go uniwersalny można kupić w cenie zamiennika chłodnicy :)
moje pytanie jeżeli ktoś z Was stosował to rozwiązanie to jakiej wielkości chłodnicę dobieraliście ?? Może macie jakiś sprawdzony zestaw :)
-
hej,
sprawa całkiem prosta.
kupujesz w zasadzie dowolną chłodnicę oleju tuningową o podobnych wymiarach. Idziesz z nia i z przewodami do zakładu gdzie dorabiają węże hydarauliczne.
Ja dorobiłem teflonowe za około 200 PLN. Naomiast musisz zachować stare do przerobki bo złącza przy filtrze oleju są typowe dla tego auta i muszę być ponownie wykorzystane
-
Przerabiałem temat całkiem niedawno i jak kolega wyżej opisał kupiłem uniwersalną chłodnice z przewodami i wykorzystałem końcówki które idą do filtra oleju. Zamocowałem węże do tych końcówek za pomocą stalowych opasek uciskowych i hulanki już prawie rok i nic się nie dzieje.