-
Wypprogramowanie b&m
Witam.
Mój teściu jeżdzi giulietta. Ostatnio zaczął migać mu licznik. Sprawdziłem MESem i błąd u1733. Osiowanie nie przechodzi przy module b&m. Zbyt długi czas łaczenia czy jakoś tak.
Moje pytanie brzmi - czy mogę wyprogramować b&m z auta ( bez demontażu) by licznik przestał migać? Teść ma 71 wiosen na karku i nie korzysta z bluetootch ani USB.
Jeżeli jest to wykonalne to w której zakładce co mam ustawić?
Pozdrawiam
-
odłączyć moduł i zrobić osiowanie.
-
czy do BC pod kierownice idzie wtyczka? Która? Łatwiej to wypiąć jezeli to możliwe iż przy module.
-
nie wiem czy w Giulieccie b&m jest tam gdzie w mito ,szukaj po stronie pasażera ponad nogami.
-
W Giuiecie jest za panelem deski rozdzielczej. Tu jest cała instrukcja jak się do niego dobrać https://www.forum.alfaholicy.org/zro...ulu_blue_.html
-
Witam. Uszkodzony moduł ma nr 50521871. Jaki może być inny w zamian bo takiego nie mogę namierzyć. Pozdrawiam
PS. Dodam tylko że nie zależy mi na tym b&m. Początkowo wymontowalem fizycznie moduł, skasowałem błędy i zrobiłem osiowanie. Osiowanie nie zostało w pełni wykonane bo w momencie komunikacja z b&m wywala błąd przekroczenia czasu połączenia. Może jest jakiś sposób by zrobić osiowanie bez modułu? Może trzeba coś poprzestawiać?
-
Czy nikt nie ma pomysłu jak zrobić by wyprogramować b&m z auta?
-
51989250 , 50521292 zamiennik
-
Ok dziekuję, a gdybym chciał by auto było bz modułu to poza wymontowaniem go fizycznie co zrobić by nie migał przebieg kilometrów. Bo po wymontowaniu i zrobieniu proxi dalej miga ( podczas osiowania gdy dochodzi to modułu wywala komunikat o zbyt długim czasie i nie kończy sukcesem)