Witam. W mojej 166 klima grzeje.Nie tak dawno uzupełniałem czynnik. Cóż mam z tym problemem począć? (chłodziła idealnie, do czasu) Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Printable View
Witam. W mojej 166 klima grzeje.Nie tak dawno uzupełniałem czynnik. Cóż mam z tym problemem począć? (chłodziła idealnie, do czasu) Z góry dziękuję za podpowiedzi.
wychodzi na to że czynnik uciekł albo spręzarka padła.
tak właśnie myślałem. dzięki.
Nie bądźmy czarnowidzami... czy grzeje cały czas? czy włączasz ją tylko na zamkniętym obiegu?
U mnie w podobnej sytuacji (niedługo po wymianie czynnika i odgrzybieniu) też zaczęła grzać (na zamkniętym obiegu), po przełączeniu kilka razy zamknięty/otwarty wszystko wróciło do normy i chodzi bezproblemowo. Spróbuj.
spróbuje tak zrobić jak piszesz,. załączam klimę na otwartym obiegu , nie zamykam obiegu prawie nigdy , chyba że za ciężarówką. i jeszcze jedna sprawa. lewa strona grzeje bardziej niż prawa .dzięki za podpowiedz.
Przy otwartym obiegu klima jest zawsze mniej wydajna, musi przerabiać ciepłe powietrze z zewnątrz i nigdy nie schłodzi go tak jak zasysanego (już wcześniej schłodzonego) z wewnątrz auta.
Napisz jak już bedziesz po zabiegu.