-
Gniazdo zapalniczki
Hej, nie wiem czy to kwestia aku czy nie, ale może ktoś miał podobny problem - podpinam pod gniazdo w tunelu wideorejestrator i czasami przy odpalaniu auta uruchamia się od razu a czasami po paru minutach (albo wcale) - czy to aku nie domaga czy to raczej coś czego szukać gdzie indziej? niestety nie mam pod ręką jak sprawdzić innych ładowarek :(
-
Akumulator w samochodzie nie ma nic do tego. Sprawdź czy masz napięcie w zapalniczce. Stawiał bym na kamerę. Lub podłącz pod inny samochód.
-
Zobacz czy nie była zalana czymś i nie styka.
Jak bezpiecznik (choć przy walnietym nic by sie nie działo)
Czy zapalniczka jest dobrze wpięta.
Zapalniczka w giulietcie potrafi nie w każdej pozycji łączyć - łot technika.
-
dzieki. próbował ktoś kiedyś wymienić gniazdo zapalniczki? czy w tym celu jedyna opcja to demontaż tunelu środkowego?
-
Powinieneś spokojnie znaleźc tutoriala na YT.
Generalnie nie jest to jakies mocno karkołomne zadanie.
Nie wiem czy nie da sie jej wyjąć bez demontazu tunelu(?)
-
Tunelu nie trzeba demontowac, z tego co kojarze to jest na zatrzaskach, trudniej było odpiąć kostkę, niż wyjąć cale gniazdo:)
-
stawiam piwo jak powiesz co odczepić bez zdejmowania i odkręcania :)
-
Najpierw wyciagasz tą metalową wkładkę, ona jest na jakimś tam zatrzasku, trzeba śrubokrętem podważyć i wyjdzie wraz z wtyczką, odpinasz wtyczkę i wyciagasz "czerwony" plastik z lampką i gotowe. Ostatnio rozbierałem bo ciągłem prąd z zapalniczki do schowka ale niestety nie mam zdjęć.
Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
-
Chyba ktoś wygrał piwerko :)
-