Tak jak w temacie, gniazdo USB w schowku nie ładuje. Pendrive z muzyką odczytuje bez większych problemów.
Czy te gniazda można wymienić np przez odpięcie przewodu i wpięcie drugiego, czy to większa zabawa?
Printable View
Tak jak w temacie, gniazdo USB w schowku nie ładuje. Pendrive z muzyką odczytuje bez większych problemów.
Czy te gniazda można wymienić np przez odpięcie przewodu i wpięcie drugiego, czy to większa zabawa?
Te gniazda nie ładują, niestety i wymiana nic nie pomoże. Za mały prąd jest do nich doprowadzony. Funkcjonują tylko jako czytniki USB
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Napewno? Gdy szukałem Julki dla siebie trafiłem na Panią która twierdziła, że ładuje telefon z tego gniazda i używa go wyłącznie do tego.
No więc, mam Fiata Bravo z gniazdem USB (blue&me). Gniazdo daje na tyle prądu, żeby telefon wykrył ładowanie, ale przy włączonym ekranie nie starcza nawet na podtrzymanie baterii. Nie wiem, jak w nowszych wersjach (czyli na przykład giulietta poliftowa) ale normalnie, jak telefon ma dużą baterie, to nie ma szans, żeby ładowało
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Przy takiej różnorodności ładowarek z kilkoma USB obsługującymi Quick Charge wpinanych w gniazdo zapalniczki nie wiem, czy jest w ogóle sens kombinować cokolwiek z fabrycznym gniazdem. Pierwsza lepsza firmowa kamerka samochodowa ma ładowarkę w zestawie. Pewnie dla tej Pani ładowanie telefonu było równoznaczne z pojawieniem się ikonki ładowania na wyświetlaczu, nie wnikała w to, czy telefon jest ładowany prądem 300mA, czy 2A :)
Oczywiście, że gniazdo ładuje, tylko bardzo słabo. Przykładowo Yanosik ma bardzo duży pobór prądu. Gdy telefon z włączonym Yanosikiem jest podłączony pod USB, spadek prądu w baterii jest mniejszy, niż bez ładowania USB.