-
1 załącznik(i)
Alfa 159 Q4 wał napędowy
Siema!
Przewijający się temat z podporami wału.
Pojawiające się wibracje, myślałem ze to podpory ale gumy wyglądają na dobre nie są oberwane.
Lecz znalazłem cos takiego( nie znam dokładnej nazwy) dodałem zdjęcia. Jest delikatny luz lewo prawo. Czy to może być przyczyna?
-
witam,
to prawdopodobnie tłumik drgań skrętnych (pomiędzy wałem a dyfrem). Czy jest naprawialny, ewentualnie czy można zamienić z benzyny? Czy ktoś to np. regeneruje?
-
Piszę tutaj, aby nie zakładać nowego tematu. Czy ktoś z Was miał do czynienia z firmą Cardanic z miejscowości Bieżuń. Regenerują wały napędowe i mają ogłoszenia na Ale. Ciekawy jestem opinii. Czy macie może jakiś inny zakład? Auto mam rozebrane i wykluczam dojazd. Proszę o opinie.
-
Dopisuję się do tematu by nie zakładać nowego.
Mam problem. Przy ściąganiu wału - rozpadł się na części tylny przegub wału a kielich przegubu został z dyfrem. Oczywiście w 2.4jtdm konstruktorzy wpadli na genialny:mad: pomysł umieszczenia tego w zagłębieniu otoczonym blachami tłumika drgań skrętnych (co jest przedmiotem tego tematu) i nie ma bezpośredniego dostępu by dostać się w łączenie między flansze dyfra a flansze wału/kielicha.
Czy ktoś miał podobny problem i ma jakiś patent jak to wyciągnąć?