-
Zagłówki tylnej kanapy.
Kupiłem 159 SW z fotelami w pakiecie Ti. Niestety nie ma zagłówków od tylnej kanapy. Czy ktoś z Was się orientuje, czy do kanapy w wersji Ti pasują zagłówki od normalnej skóry oraz czy zagłówki od sedana i SW są wymienne? Pomijam kwestię trochę odmiennego wzoru szycia tapicerki. Chodzi o to, czy rozstaw mocowań, kształt zagłówków jest zgodny. Alfa po lifcie.
-
Musi być zgodny. Trudno, aby w TI były inne. Pewne ujednolicenie jest.
-
Na logikę też mi się wydaje, że nie powinni robić różnych zagłówków do różnych kanap ale to jednak włosi ;) No nic, zaryzykuję i kupię w ciemno chyba, że do tego czasu ktoś się jeszcze wypowie i powie, że nie pasują. Stety albo niestety mam fotele Ti w wersji beżowej, więc nie będzie łatwo ich dobrać ale zawsze mogę je jeszcze przemalować ;)
-
Oczekujesz odpowiedzi od kogoś, kto mógł mieć taki problem, chociaż znalezienie kogoś takiego, byłoby chyba równoznaczne z wygraniem w Lotto - zmierz jaki mają rozstaw ten otwory, wówczas pomoże Ci każdy posiadacz 159, któremu będzie się chciało to zmierzyć - ja na pewno :)
-
Sensowna uwaga, w tym problem, że auta jeszcze nie mam u siebie. Muszę go najpierw zarejestrować i pojechać po niego z tablicami :D Tak na szybko sprawdziłem w eper i wydaje mi się, że w kombi i sedanie zagłówki mają ten sam numer katalogowy.
-
W wersji sedan, przed liftem, pręty mają średnicę 12 mm, a rozstaw, między ich wewnętrznym krawędziami to jest 137 mm.
-
Kupiłem zagłówki od sedana i wsadziłem do Sw bez problemu. Zagłówki z beżowej zwykłej skóry mają ten sam odcień co w fotelach ti. Jedyna różnica to brak przetłoczeń na zagłówkach.
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka