-
Piasta koła przedniego
Cześć wszystkim,
Paskudna sprawa nastąpiła, w prawym przednim kole przy zmianie ogumienia urwałem gwint od śruby koła w piaście. ;/
Szukam numeru OE - wydaje mi się że jest to OE 51773149 i ewentualnie rozsądnej części w zakupie. Ktoś pomoże? Co jeszcze przy okazji może pójść do wymiany? Np łożysko koła?
Pozdrawiam i dziękuję za wyrozumiałość
-
Podaj wymiary bo chyba taką mam/ nową/
Zapłacisz za wysyłkę i jest twoja.
-
https://www.autoczescionline24.pl/metzger-17400992.html nie ma mnie przy aucie, ale z tego co widzę opis to zdaje się to
-
Chcesz piastę z powodu zerwanej śruby wymieniać? Urwana śrubę się nawierca /wykręca i po temacie, w miarę ogarnięty warsztat powinien to załatwić nawet bez gwintowania
-
ale ,chyba gwint w piascie poszedł do nieba więc co nawiercać ?
-
Racja , zrozumiałem że urwał śrubę a nie gwint śruby [emoji846]. Przy zerwanym gwincie rozwiercasz, gwintujesz wstawiasz tuleje z właściwym gwintem pod swoją śrubę i po temacie . Taki zestaw na allegro 25 zeta
Załącznik 283869
-
Dzięki serdeczne za udział w temacie, piastę zakupiłem już używaną. Jakoś do zestawów naprawczych w dość newralgicznym miejscu nie mam przekonania. Spory wybór używanych piast i to że występują takie same w każdej wersji (z wyjątkiem qv) sprawiło że zdecydowałem się na używkę