-
Daszek 159
Cześć. Moja dziewiątka z niejasnych dla mnie przyczyn daszek kierowcy ma w wersji bieda, tj.bez lusterka i lampki. Czarny środek, udało mi się kupić w dobrych pieniądzach nowy daszek z lusterkiem i lampką. Po zdjęciu daszka u mnie, nie ma niestety żadnej kostki żeby go podpiąć. Teraz pytanie - wystarczy z daszka pasażera pociągnąć kable i dać wtyczkę i będzie git? Czy są lepsze/prostsze sposoby?
"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda
-
Nie jestem w 100% pewien, ale chyba to nie "bieda edyszyn" tylko celowy zabieg producenta.
Jeździłem w sumie 3 159 i w żadnej nie było lusterka w daszku kierowcy, a były to różne wersje i roczniki.
Co więcej w innych samochodach którymi jeździłem też nie było lusterka u kierowcy.
Chyba chodzi o to by kierowca nie skupiał się w czasie jazdy na takich rzeczach jak perfect look, a jednak na drodze.
Lampka chyba również mogłaby niechcący oślepić, a to nie jest najbezpieczniejsze w czasie jazdy.
A daszek który chcesz kupić może pochodzić z anglika, dlatego wersja na lewą stronę ma lusterko i lampkę.
Ale mogę się mylić.
-
Ja w polifcie wymieniałem daszek na taki z lusterkiem, lampką i homelink i miałem wiązkę w podsufitce. Dokładałem też lusterko fotochromatyczne i do niego też wiązka była. A podobno polifty miały wiązki okrojone.https://www.forum.alfaholicy.org/ima...2022/07/11.jpghttps://www.forum.alfaholicy.org/ima...2022/07/12.jpg
Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
-
Szwagier ma 2006 sedana i ma lusterka i wsio. Ale u niego xenon, alarm itp. Tylko bez elektryki foteli.
Ja daszek już kupiłem na allegro, raz tanifiat mi wycenił na 3200zl za czarny z home link. Teraz u kogoś innego jest za 289 a bez home link za 190 około.
EDIT - to ja idę być głupim gdzieś indziej, kostka jest, tylko była dalekooo. [emoji23]
[MENTION=29954]majkelmu[/MENTION] to z tym lusterkiem to dobra informacja bo też mam założone, ale nie działa, kupiłem auto, które było bite przodem i handlarz wymieniał szybę. Lusterko było jakby "wylane" więc kupiłem kolejne, ale nie szukałem wiązki jakoś bardzo [emoji16]