Wibracje przy przyśpieszaniu
Witam, mam problem z moja 147(1.9 jtdm 150km).Wiem, ze tematów z tym problemem jest dużo, ale co czytam rozwiązanie to przegub wewnętrzny. Problem przy przyśpieszaniu, wbijając 2 bieg, dodając lekko gazu buja, trzęsie autem. Wciskając mocniej gaz zaczyna się wibrowanie do momentu aż nie odpuszczę gazu. Czuć to głównie na 2 i 3 biegu. Kupując auto (5 lat temu
- - - Updated - - -
í ½í¸…) już byÅ‚ ten problem, ale wibrowaÅ‚o tylko przy peÅ‚nym bucie, teraz siÄ™ nasiliÅ‚o. Auto wiÄ™cej staÅ‚o niż jeździÅ‚o wiÄ™c nie przeszkadzaÅ‚o to tak bardzo, teraz jednak postanowiÅ‚em to zrobić. W miÄ™dzyczasie wymieniane byÅ‚o sprzÄ™gÅ‚o z dwumasem, Å‚ożyska kół, półosie z przegubami, poduszki silnika, ale tylko lizak pod maskÄ… i poducha pod skrzynia. Przednie poduszki sprawdzaÅ‚em i wydaja sie być w dobrym stanie. KoÅ‚a oczywiscie zmieniaÅ‚em, jednak wszystkie te rzeczy nie pomogÅ‚y wyeliminować problemu. Z tego co pamiÄ™tam byÅ‚y tez sprawdzane wtryski i jeden regenerowany, ale byÅ‚o to dawno wiÄ™c dokÅ‚adnie nie pamiÄ™tam. ZauważyÅ‚em również, ze silnik pracuje gÅ‚oÅ›no, "twardo" tak jak by klepie, nie wiem czy ma to jakiÅ› zwiÄ…zek z wibracjami. Moja kobieta posiada ten sam samochód i brzmi przyjemniej. Czy ktoÅ› miaÅ‚by jakiÅ› pomysÅ‚ co można by jeszcze sprawdzić? Z góry dziÄ™kujÄ™ za pomoc í ½í²ª. Pozdrawiam. Przepraszam, ze odpisuje samemu sobie, ale coÅ› mi tekst zjada í ½í¸…