-
rozrzad do 166 3.0
witam wszystkich .
po dosc dlugiej przerwie w koncu postanowilem sie zabrac za auto i poskladac je.
problemem sa kola na walkach rozrzadu. nie moge ich odkrecic nawet przez metrowa rure.
nie chce na sile aby nie urwac czegos.
1. czy sa sposoby aby ich nie demontowac a odkrecic?
2. moze tam jest lewy gwint ?
minimalnie sie pasek rozrzadu mila z kolami a na sile nie bede pchac go.
blokady mam orginalne od forumowicza, a auto przed rozebraniem chodzilo bardzo ladnie i rowno.
pozdrawiam
-
To jest oczywiste że na nowym pasku zeby nie będą pasować na wszystkich kołach. Trzeba je poluzować i to jedyna słuszna droga. Z resztą to dotyczy każdego silnika.
Po prostu tak są zapieczone. Ja bym je zdjął. Tym bardziej że odkręcenie to połowa sukcesu. Potem nie będziesz mógł zdjąć że stożka :) więc zdjęcie wskazane.
-
Spróbuj najpierw pneumatem, a jak nie pójdzie, to podgrzewacz indukcyjny (lepiej ale drożej) lub palnik (gorzej ale taniej)
-
pneumatem nie ma podejscia, na razie dwie wykrecilem, w sklepie dali mi w sprayu srodek do usuwania rdzy, i po tym sruby tak fajnie odkrecaja sie :D
-
witam. jednak bez zdjecia walkow sie nie obejdzie, czy po ich zdjeciu mozna okreslic stan zaworow? bo u mnie istnieje prawdopodobienstwo ze sie spotkaly z tlokiem. czy dalej wato robierac duzo pracy? szkoda aby sie narobic na darmo.
pozdrawiam
-
Musisz zdejmować do tego głowice.
-
Bez wałków zawory powinny być zamknięte. Pompuj powietrze przez otwory świec i sprawdź czy komora zbuduje ciśnienie.
-
witam,
zrobilem poprzez wpompowanie powietrza do komory przez swiece i tak
cyl 4 dalo sie napompowac i "trzymal" cisnienie. ale jak sprawdzilem kolejne i powrocilem ponownie do 4 to jak by uciekalo gdzies w srodku.
cyl 5 i 6 jak by uciekalo w srodku.
czy to jest pewnia metoda? czy rwac glowice? i czy lepiej oddac czy mozna to samemu zrobic. pojecie miejsce i jakis sprzety mam
-
-
a jakies rady, zdjecia czy cos jak sie zabrac na co uwage zwrocic,
jakich firm czesci.
czy glowica do planowania?
itd, itp