Witam wszystkich.
Mam małe szybkie pytanie czy w 166 przedlift da się bez większych przeróbek wstawić przód z Lifta jak w przypadku 156?
Świetne autko ale patrzeć nie mogę na te światła z rana
Printable View
Witam wszystkich.
Mam małe szybkie pytanie czy w 166 przedlift da się bez większych przeróbek wstawić przód z Lifta jak w przypadku 156?
Świetne autko ale patrzeć nie mogę na te światła z rana
Da sie. Musisz mieć błotniki, zderzak, maskę, lampy. Chyba też pas łączący błotniki. Napotkasz też zapewne trochę drobnych problemów typu nie pasujące kabelki/wtyczki czy jakieś mocowania ale generalnie do ogarnięcia.
Może o czymś nie pamiętam to ktoś dopisze.
To nie rozumiem po co kupiłeś ;) ja bym w życiu nie kupił auta które mi się nie podoba. Chyba że do wożenia gruzu na budowę :D
To się cieszę bardzo. Bałem się że nie zgodzą się proporcje auta.
KupiÅ‚em bo lubiÄ™ Alfy w szczególnoÅ›ci z silnikiem v6 a że byÅ‚a okazja kupić auto w perfekcyjnym stanie podÅ‚ogi i mechanicznie majÄ…ce zrobione dosÅ‚ownie wszystko za cenÄ™ w jakiej staÅ‚y te auta lata temu czyli za ćwierć ceny obecnie to nie wybrzydzalem. Tym bardziej że wziÄ…Å‚em go od fana marki i dobrego kumpla jednoczesbie. W sumie jeździÅ‚ bym dalej tak jak jest. W koÅ„cu jeżdżę w Å›rodku a wnÄ™trze i 3.0pod maskÄ… mnie zadowala to jednak fakt że sÄ…siad mi obrysowal zderzak i bÅ‚otnik a żona ma podobne zdanie jak ja ze przód smutnego mopsa ani do auta nie pasuje ani do naszych gustów to pomyÅ›laÅ‚em że zamiast malować te elementy to wstawiÄ™ przód polifta który jak dla mnie jest idealny. Czyli nic innego nie zostaÅ‚o jak zamówić sobie polifta u kumpla do przeszczepuí ½í¸‰
Robili już to ludzie, wizualnie widziałem takie idealnie spasowane, więc da się :)
Jak masz xenony, to dojdzie koszt przetwornic, bo są inne. W sumie to nawet nie pamiętam, czy polifty były w wersji H7?
A xenony maja jakiś dodatkowy moduł itp? Teoretycznie powinny mieć poziomowanie automatyczne itp. Nie siedzę w alfach, nawet nie wiem czy wiązka uniwersalna tam siedzi jak np w Forda h zazwyczaj czy trzeba będzie pruc i przerabiać? Ale to już są szczegóły. Zostało znaleźć mi jeszcze trochę części, zderzak dopiero się trafił������ oj już widzę że lekko nie będzie i chyba będę musiał czekać aż całe auto się trafi bo na sztuki ceny kosmiczne.
A co do lamp jeszcze, anglik są w tym aucie inne czy jest możliwość przeróbki?
Mam polifta, który po dzwonie stał się przedliftem. Nie ja to robiłem, ale jak widać, da się. Zmian za dużo raczej nie ma. Problem z częściami do poliftów jest taki, że kosztują kupę kasy, jedna lampa potrafi pożreć 8 stówek