Koledzy czy mozna bez przeszkod podlaczyc wzmacniacz do ics(chodzi o sygnał) ktory by zasilał glosniki na tylnej polce i jak to podlaczyc ?
Komentarz dodany przez: robak#21
Proszę o podawanie prefixu przed tematem
Printable View
Koledzy czy mozna bez przeszkod podlaczyc wzmacniacz do ics(chodzi o sygnał) ktory by zasilał glosniki na tylnej polce i jak to podlaczyc ?
Komentarz dodany przez: robak#21
Proszę o podawanie prefixu przed tematem
Dokladniej to chodzi mi o jak podlaczyc sterowanie wzmacniacza bo raz juz podlaczylem do ics i spalilem jakies kondensatory (spotkaly sie napiecia) i wywalilo a nie chciał bym popelnic jaszcze raz tego samego bledu
nie rozumiem co tam mozna źle podłączyc, wtykasz kostke do radia, łączysz czincz z wzmakiem, i podłączasz remote control xD co tam mozna spalic ?
Dokładnie tak, jak mówi Kayrol - wyciągasz ICS, podłączasz wtyczkę z linka(allegro), cinch do wzmaka (może źle podpiąłeś wzmaka???) i po zawodach.
Sam tak działałem dopóki nie zamontowałem radia - teraz z kostki idzie do radia i dopiero z radia do wzmaka :)
pozdr,
~tomaz
A jednak spalilem ,przewod remote control xD gdzie musze podłaczyc chodzi o numer pinu w kostce c1 i lece podpinac
Spalił, spalił. Oglądałem, naprawiałem... Kondziołki rozlały się po całym unicie Beckera, a na tranzystorach mocy pojawiły się okopcenia, nawet padła synchronizacja w wyświetlaczu. Nawet nie było co zbierać, trzeba było wymienić całego Beckera.
Jak to się stało? Nie wiem! Różnica potencjałów (wzmacniacz i ICS podłączone do dwóch różnych obwodów), złe podłączenie... przyczyn może być wiele.
peep20, jeśli masz tą kostke z linku, to tam nie ma co szukać, masz 4ch i kabelek od REM. Nic więcej tam nie ma, nic więcej się tam nie podłącza.
Kostka z linku juz idzi do mnie sam nie bede podpinal pozostawie to elektronikowi z ktorym sie umowilem o efektach poinformuje za pomoc dziekuje
No nie wygłupiaj się, to tylko kwestia wtykniącia wtyczki do ICS to nie robota dla elektryka ... czincze wiesz chyba gdzie podłączyc, a ten kabelek co wystaje z kostki taki wolny to własnie jest remote control do wzmacniacza i po robocie.