-
Wybor sprzęgła 1.8 MPI
Witam wszystkich . W swojej 159 1.8 muszę wymienić sprzęgło . Wybór padł
Na sachs bądź Luk . Na Allegro i innych str cena tych zestawów to koszt 900 zł . Chciałem zamówić z internetu , ponieważ u mnie w mieście krzyczą sobie 1500 zł za zestaw .
Niestety mój mechanik twierdzi ze lepiej zamówić na miejscu ponieważ może się okazać ze coś nie będzie pasować i będzie trzeba długo czekać na zwrot , odsyłanie etc .
Czy ktos wymieniał sprzęgło w tym silniku i może pomoc w wyborze ? W spisie aut pasujących jest pokazane oznaczenie mojego silnika ,
Ktoś pomoże co z tym fantem robić ? Zamawiać z internetu czy może rzeczywiście na miejscu ?
-
Najlepiej, żeby część zamówił mechanik, który będzie ją wymieniał. Wtedy całą odpowiedzialność za naprawę spoczywa na nim. Jak Ty zamówisz, a później coś będzie nie halo to mechanik każe Ci spadać na drzewo.
Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
-
Pewnie że tak bezppieczniej ale 600 zł drożej czyli tyle ile mechanik weźmie za wymianę. Ja od 20 lat kupuję graty na allegro, sprzęgła też i nie zdarzyło mi sie kupic wadliwe czy nie pasujące sprzęgło.
Ja bym kupił na allegro. Zawsze dla pewności podaję nr nadwozia aby sprzedający potwierdził, ze pasuje.
Sachs i Luk (oraz Valeo) to najlepsze wybory i lipy nie ma prawa być.
Kilka lat temu mojemu synowi do 159 1.8 MPI zamówiłem Statim i też dawało radę przez 40 tkm (potem sprzedał auto).
Ale każdy robi jak uważa.
Najbezpieczniej oddać do ASO i mieć z głowy ;)
- - - Updated - - -
Komplet 540 zł ale rób jak uważasz:
https://allegro.pl/oferta/sprzeglo-a...-8-12378843860
https://allegro.pl/oferta/sachs-3182...lo-13030417829
-
Co do sprzęgła to wymieniałem je w swoim 1.8MPI chyba rok temu, znajomy mi to robił.
Chciałem sam zamówić, ale stwierdził, że woli sam bo z tymi skrzyniami jest różnie - po nr VIN pokazuje takie sprzęgło, a okazuje się, że jest inne (ilość zębów).
Zamówił po nr VIN i właśnie byłą lipa, bo musiał wymieniać części :)
Mam gdzieś starą tarczę z dociskiem, jak znajdę to zrobię zdjęcie i podeślę.
-
8 załącznik(i)
U mnie było takie jak na zdjęciach poniżej, a wymieniłem tylko ze względu na to, że strasznie ciężko chodził pedał sprzęgła.
Załącznik 286075Załącznik 286076Załącznik 286077Załącznik 286078Załącznik 286079Załącznik 286080Załącznik 286081
Aktualnie mam zamontowany zestaw LUK 621 3045 09:
Załącznik 286082