-
Błąd VDC
Tak jak w temacie wyskakuje mi blad VDC podczas hamowania i auto traci moc do momentu uruchomienia turbiny(cos jakby tryb awaryjny) i przy mocniejszym hamowaniu (nie ostrym) pedal wibruje jakby interweniowal ABS. Kontrolka ABSu sie nie swieci. Co moze byc przyczyna tego? ktorys z czujnikow ABS padl ?? Wiem, ze zaraz kazdy napisze pod kompa ale w najblizszym miesiacu nie mam takiej mozliwosci ;/
-
Wersja 115ps czyli turbina z geometrią na podciśnienie, sprawdź czy nie masz gdzieś nieszczelności od Vaku pompy po turbine bo wychodzi na to całe podciśnienie zabiera Ci serwo przy hamowaniu i dlatego masz muła.... Od tego bym zaczął.
-
Sprawdzilem przewody i niby wszystko ok, zakladowy mechanik (stary wyjadacz od starych silnikow diesla) podpowiedzial ze moze oring na pompie przepuszcza. Mozna z tym defektem jezdzic? Nie mam teraz czasu zeby zostawic auto w warsztacie w poszukiwaniu dziurki w calym...
-
Zakup kabel vag kkl na USB ( koszt od 49 zł na allegro) i sam zdiagnozuj co sie dzieje przy pomocy programu unidiag lub alfadiag ( ten 2 płatny ) oczywiście do diagnozy wymagany również notebook :-)
-
Po podlaczeniu pod komputer okazalo sie, ze mam walniety czujnik hamowania i przeplywomierz.