-
nie odpala
witam mam problem mianowicie auto od jakiegos czsu nie palilo za pierwszym razem ostatnio po wymianie rozrzadu bardzo sie to nasililo czy moze to miec jakis zwiazek z wymiana czy raczej padl czujnik polozenia walka rozrzadu. bedac na kompie po wymiania rozrzadu byl blad synchronizacji ale po skasowaniu sie nie pojawia. czekam rady pozdrawiam
-
Podczas wymiany rozrządu uszkodzony został czujnik polozenia walka rozrzadu, albo rozrząd przestawiony
-
kurde wymienilem czujnik po wyimanie caly dzien jezdzila dobrze a na nastepny dzien znowu nie chce odpalic :/ jakies pomysly co to moze byc ?
-
W silniku TS czujnik Halla (ssącego wałka rozrządu) nie wpływa na odpalanie silnika. Jeśli nie chce palić to przyczyny szukałbym raczej w czujniku wału korbowego, albo w układzie paliwowym.
-
oj złapałem kolegę na podawaniu nieprawdziwych informacji .
- ale u mnie np. czujnik Halla jest na wałku rozrządu wydechowym !!! a wariator na wałku ssącym.
- prosze o weryfikacje ??
-
Odświeżę trochę temat bo wydaje mi się że mam podobny problem.
Tydzień temu zdarzyło się to po raz pierwszy- auto kręci ale nie odpala. Później przez dwa dni zapalało normalnie i znowu problem. Dzisiaj np. mordowałem się z pół godziny żeby odpalił. Po podłączeniu do kompa było kilka błędów (6) i jeden z nich to był prędkość obrotowa wału korbowego (albo coś podobnego). Czy to chodzi o czujnik obrotowy na wale? Czy w 1,6 TS jest czujnik na wałku rozrządu ? Dodam że w listopadzie wymieniałem rozrząd ale problem z odpaleniem pojawił się dopiero teraz.
-
-
no ale czy od razu wymienić czujnik czy sprawdzić rozrząd czy jest dobrze ustawiony ?
na tym wałku rozrządu znajduje się też czujnik ?
-
wymień czujnik taniej i szybciej
-
A masz może jakieś namiary na tan czujnik ?
Szukałem na allegro ale do mojego 1,6 TS tylko używki, i to drogie...
Ponawiam pytanie..
Wiecie koledzy gdzie mogę kupić tak czujnik ?
Jakie są orientacyjne ceny ?