powiedzcie mi bo nigdy nie mialem boxera a mam go od 2 tygodni
silnik buja sie na prawo i lewo na wolnych obrotach\
byly wymienione swioece i przewody
czy to normalne czy on tak sie musi bujac ?
dzieki
pozdro
Printable View
powiedzcie mi bo nigdy nie mialem boxera a mam go od 2 tygodni
silnik buja sie na prawo i lewo na wolnych obrotach\
byly wymienione swioece i przewody
czy to normalne czy on tak sie musi bujac ?
dzieki
pozdro
a wiec wrocilem od diagnosty (zdziercy)
komputer wyrzucil ze sonda jest do kitu
to rozumiem a to ze sie silnik buja facet stwierdzil ze na 1 gar nie pali i trza glowice sciagac i cos tam robic ( chce za to 1000 zł)
a najlepsze za wymiane sondy na oryginalna chce 700 zł a jak wlozy uniwersalna boscha (na allegro 75 zł) chce 400 zł
wszoku bylem i pojechalem do domu
powiedzcie mnie jeszcze ile u was za podlaczenie do kompa bo skasowal 60 zł (drogo to)
napiszcie mnie jeszcze czy z tym 1 garem to moze miec racje
pozdro
Rozumiem, że "buja" - codzi Ci w tym przypadku o to że silnik wibruje czy nie trzyma równych obrotów. Jakby jeden gar nie palił to auto straciło by moc, szarpałoby, ogólnie ploecenia gazem nie byly by przyjmowanie... Sprecyzuj objawy.
auto pracuje rowno, a bujanie chodzi mi o to ze buja sie w prawo i lewo, mocy nie stracil i nic sie nie dzieje po zatym ze sie buja ale ja nie wiem czy to tak musi sie bujac bo mialem seicento i tak sie nie bujal
Tez nie do konca rozumiem w jaki sposob sie buja ale boxer jak nie dopala na ktoryms cylindrze to sie wlasnie buja na boki ale to wyraznie czuc.
A moze ci chodzi ze przy dodawaniu i ujmowaniu gazu przechyla sie raz w lewo raz w prawo?
nie na wolnych obrotach ja stoi na luzie to tak jak pracuje to sie buja na boki ale to jest bujanie w rytp pracy silnika
ale nie jest to szarpanie i w momencie szrpniecia nie slychac zeby silnik sie zadlawil tylko rytmiczne delikatne bujanie powiedzmy ok 1 cm.
Jezeli tak jak mysle to niemasz sie czym przejmowac
dokladnie tak jak piszesz silnik chodzi rowno nie ma zadnego szarpania czy dlawienia sie wchodzi na obroty gladko i nie ma spadkow mocy, a to bujanie to jest ok 1 cm w prawo i lewo
Ja mam w 8 zaworkach ten silnik i tez tak "buja" - nie masz sie czym przejmowac.
No to musisz kupić nowe poduchy pod silnik