Giulietta z przyczepą kempingową:)
Witam!
Chcę się pochwalić moją tegoroczną przygodą, a może komuś przydadzą się informacje jeśli też będzie chciał spróbować. Gdy wcześniej szukałem na ten temat jakiś wiadomości, to trafiłem tylko jedną stronę i jedno zdjęcie Giulietty z przyczepą kempingową (thetowcarawards kropka com). Nie jest to naturalne połączenie, ale bardzo lubię Alfę, a ostatnio polubiłem caravaning, więc chciałem sprawdzić czy da się to pogodzić;) No i dało się! Wypożyczyłem przyczepę Burstner Premio o DMC 1100kg. Chciałem, żeby była mała i możliwie najlżejsza, bo jechaliśmy tylko w dwie osoby. Byłem bardzo zadowolony i jazda zestawem sprawiła mi mnóstwo frajdy! Oczywiście zgodzę się, że z Alfą ładniej wyglądałaby zgrabniejsza przyczepa (najlepiej Eriba albo Barefoot), ale na początek wypożyczyłem tańszą;) Zestaw prowadził się bardzo dobrze, choć wiadomo, że ciągnięcie za sobą lodówki zmniejsza trochę sportowe emocje, ale daje za to frajdę z gabarytu i masy. Także gdyby ktoś też chciał spróbować, to polecam i chętnie odpowiem na pytania. Niestety forum nie pozwala mi wstawić linku do brytyjskiej strony ani zdjęć z mojej przygody, bo nie mam 10 postów... Jeśli ktoś chciałby zobaczyć, to może uda się wysłać na priv. Pozdro!
PS. Przy silniku 1.4 170KM na trasie Poznań-Zakopane-Poznań moje średnie spalanie z przyczepą to 10l. Prędkość bez szaleństwa, bo ok 90km/h, ale masa i opór powietrza robią swoje. Mimo wszystko było warto;)